İpekyol Gençlik Merkezi Müdürü Müslüm AKTABUR; Bakanlığımızın misyon ve vizyonuna uygun olarak "Gençlerin İyilik Ağacı" faaliyeti ile, ülkemiz gençliğinin yerel ve evrensel sorunlara karşı duyarlılığının artırılması, bilinçli bir nesil yetiştirilmesi ve bu sorunların çözümünde aktif olarak yer almalarının, kendi akranları başta olmak üzere toplumun her kesiminden insanla etkili iletişim kurmalarının sağlanması, gençlerin topluma karşı sorumluluk duygularının geliştirilmesi, gönüllülük faaliyetlerine katılımının alışkanlık haline dönüştürülmesi amaçlanmaktadır.

Bu kapsamlar doğrultusunda Bizde İpekyol Gençlik Merkezi öğrencilerimizle birlikte ilimize bağlı Eyyübiye ilçesi Ovabeyli İlk ve Ortaokulu öğrencilerini ziyaret ederek, gençlerin birbirleriye tanışmaları, kaynaşmalarını amaçladık. Tişört, şapka ve daha önce topladığımız kitapları ve çeşitli hediyeler verdik. Bunun yanında öğrencilerimize Tiyatroyu sevdirmek adına çeşitli oyunlar sergiledik. Gençlerimizden ilk defa Tiyatroyla tanışanlar oldu çokta hoşlarına gitti. Bu tür etkinliklerimiz dönem dönem devam edecektir. Bizleri okullarına davet eden Ovabeyli Okulu Müdürü Sayın Ahmet Can ASRAĞ’ a teşekkür ediyorum.

Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü M. Hakan KEŞKÜŞ ise; Gençlik ve Spor Bakanlığı bünyesinde yer alan Gençlik Merkezleri gençlerin gelişimine yardımcı olmak, milli ve manevi değerlerine ve geçmişine bağlı, dünyanın geleceğine yön veren şuurlu bir gençlik yetişmesine katkı sağlamak adına 81 ilde gençlerimize hizmet vermektedir. Gençlik Merkezleri gençlerin serbest zamanlarını sosyal yönlerini geliştirecek kültürel, sanatsal ve sportif faaliyetlerle etkili ve verimli geçirmelerini sağlayacak merkezlerdir. Bizler gençleri önemsiyoruz, onları Gençlik Merkezlerimizin aktivitelerinden istifade etmeye davet ediyoruz. Dedi.

Konu ile ilgili Ovabeyli İlk ve Ortaokulu öğrencileri ise İpekyol Gençlik Merkezinin ziyaretleri ve etkinliğinden çok memnun kaldık. İlk defa Tiyatro izlemiş olduk bu tür çalışmaların devamını istiyoruz, diyerek İpekyol gençlik Merkezi, Şanlıurfa Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğüne ve Gençlik ve Spor Bakanlığına bu güzel projelerinden dolayı teşekkür ediyoruz. Dediler.