Şanlıurfa İnsani Yardım Platformu öncülüğünde sivil toplum kuruluşlarının iş birliğiyle temin edilen yardım malzemelerini taşıyan tırlar, Yenice Mahallesi'ndeki törenle Suriye'ye uğurlandı. 

Platform Başkanı Osman Gerem, burada yaptığı konuşmada, Suriye'de ve özellikle de Halep'te insanların aç ve açıkta olduğunu belirterek insanların zeytin ağaçları altında yaşam mücadelesi verdiklerini söyledi.

Suriyeli mazlumların yardım beklediğini aktaran Gerem, şöyle konuştu:

"Avrupa ülkeleri Suriye'deki savaşın başladığı tarihten bu yana sadece rapor hazırlamaktan başka bir şey yapmıyor. Esed geçtiğimiz günlerde cezaevindeki bin 300 kişiyi işkence yaparak idam etti ve dünya yine sessiz kaldı. Avrupa ülkeleri Suriyelilerin geçişini engellemek için jiletli tel döşeme telaşında. Onların insanlığı bu ama bizim öyle olmaz. Bizler yaklaşık 7 yıldır oradaki kardeşlerimize yardım gönderiyoruz. Bugün de 10 tır yardım gönderiyoruz. Bu yardımların gönderilmesinde katkıda bulunan Şanlıurfa Valiliği, Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi, diğer belediyelerimiz ve sivil toplum kuruluşlarına teşekkür ediyorum."

Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Abdülkadir Açar ise Allah'tan kimseyi devletsiz ve vatansız koymamasını dileyerek başta Gerem olmak üzere katkısı bulanan herkese teşekkür etti.

İl Müftü Yardımcısı Mustafa Erdem'in yaptığı duanın ardından, 10 tır yardım malzemesi, Suriye'ye ulaştırılmak üzere Hatay'ın Reyhanlı ilçesindeki Cilvegözü Sınır Kapısı'na gönderildi.