Cenaze töreninde şehidin ailesi evlatlarının kabrinin başında Fatihalar okudu. Cenaze töreninde teröre lanet yağdı.

Cenaze törenine; Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanı Dr. Ahmet Eşref Fakıbaba, Şanlıurfa Valisi Abdullah Erin, Büyükşehir Belediye Başkanı Nihat Çiftçi, 20. Zırhlı Tugay Komutanı İsmail Hakkı Köseali, Emniyet Müdürü Veysel Tipioğlu, Haliliye Belediye Başkanı Fevzi Demirkol, Eyyubiye Belediye Başkanı Mehmet Ekinci, Karaköprü Belediye Başkanı Metin Baydilli, AK Parti Şanlıurfa İl Başkanı Zeynel Abidin Beyazgül ve çok sayıda vatandaş katıldı.

Cenaze namazını İl Müftüsü İhsan Açık kıldırdı. 

Cenaze namazında Bakan Fakıbaba ve vatandaşlar tabutu omuzladı. 

- "Türkiye'yi teslim alamayacaklar"

Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanı Ahmet Eşref Fakıbaba, törende yaptığı konuşmada, şehide Allah'tan rahmet, yakınlarına sabır temennisinde bulundu.

Türkiye'nin kritik bir dönemden geçtiğini anlatan Fakıbaba, "Hainler şunu çok iyi bilmeli Mehmetçikler onlara misliyle cevap vermektedir, vermeye de devam edecektir. Allah'ın izniyle tek bir terörist kalmayıncaya dek mücadelemiz devam edecektir. Bundan kimsenin kuşkusu olmasın." dedi.

Hainlere yatacak yerin bırakılmayacağını vurgulayan Fakıbaba, "Allah bizlere de böyle ölüm nasip etsin. Biz ölümü tadacağız Allah bize böyle ölüm tattırsın. Bu hainler bilecek Türkiye'de son bir fert kalıncaya kadar Türkiye'yi teslim alamayacaklar. Türkiye'nin kimsenin bir karış toprağında gözü yoktur ancak sınırlarımızı ve kardeşlerimizi korumak Türkiye'nin en büyük görevidir. Binlerce kilometreden gelip siz Türkiye'ye terör göndereceksiniz. Siz bunu yapamayacaksınız, yapamayacaksınız, yaptırmayacağız. Hainlere bu Mehmetçik gerekli cevabı vermektedir, daha da verecektir." şeklinde konuştu.

- "Afrin bir başlangıçtır"

Sınırlarının terörden arındırılacağını aktaran Bakan Fakıbaba, şunları kaydetti:

"Sanmayın Afrin bir sondur, Afrin bir başlangıçtır, sınırların tümünü alacağız Allah'ın izniyle terörden temizleyeceğiz. Türkiye'nin kimsenin bir karış toprağında gözü yoktur ama Türkiye'nin çakılında gözü olanın gözünü biz çıkartacağız. Vatan uğruna ölmek ne kadar mukaddes bir şeydir, Yarabbi bana da böyle bir ölüm nasip et, nasıl olsa öldüreceksin beni, bana da böyle ölüm nasip et. Türkiye'nin, ailelerimizin ve hepimizin başı sağ olsun."

Haber/Fotoğraflar Nedim ATİLLA