İçişleri Bakanlığının salgınla mücadele kapsamında 81 ilin valiliğine gönderdiği genelge kapsamında 26 Mayıs'a kadar uygulanacak sokağa çıkma kısıtlamasının ikinci günü Şanıurfa'da cadde ve sokaklar boşaldı. 

Görevliler dışında kimsenin dışarıda olmadığı kentte yaya ve araç trafiği de en düşük seviyeye ulaştı.

Resim

Sokağa çıkma kısıtlamasından muaf tutulan şehit aileleri, kabir ziyaretleri yaptı. Şehitlerin mezarının başında dua eden aileler, mezarlardaki çiçekleri suladı.

Şanlıurfa Şehit Aileleri Derneği Başkanı Mehmet Yavuz ve Aile Sosyal Politikalar İl Müdür Yardımcısı Hüseyin İlhan da şehitlerin kabrini ziyaret etti.

Yavuz ve İlhan, Zeytin Dalı Harekatı şehidi Muhammed Cihan Çubukçu'nun İzmir'de yaşayan ailesiyle görüntülü görüşerek şehidin mezarını şehit ailesine gösterdi.

Yavuz, tam şehitleri rahmet ve minnetle andıklarını, il dışında yaşayan şehit ailelerinin yerine de şehitlerin kabirlerini ziyaret ederek dua ettiklerini ifade etti.

Resim

Şahit Polis Memuru Enes Çiçek'in babası Bekir Çiçek de şehitlerin bayrak, vatan ve ezan için canlarını feda ettiklerini söyledi.

Sokağa çıkma kısıtlamasından muaf tutuldukları için mutlu olduğunu belirten Çiçek, "Çünkü şehitler bizim olmazsa olmazımız, onların kabirlerini mutlaka ziyaret ediyoruz. Onların sayesinde bu bayrak altında serbestçe dinimizi yaşıyoruz. Onlar bizim en büyük değerimiz." dedi.