Eğitim-Bir-Sen Şubesince düzenlenecek ödüllü yarışmanın duyurusu Yusuf Sami Kız İmam Hatip Lisesi Toplantı Salonu'nda yapıldı. 

Yarışmanın koordinatörü Yusuf Sami Kız İmam Hatip Lisesi Müdürü Mehmet Ali Gedikli, yarışmanın koşulları hakkında bilgi vererek, yarışma kapsamında yapılacak sınavda gönüllü olarak görev yapacak öğretmenlerin sorumluluklarını anlattı.

Eğitim-Bir-Sen Şube Başkanı Fikret Aslanparçası da geçen yıl ilmihal yarışması düzenlediklerini, bu yarışmaya 5 bin lise ve ortaokul öğrencisinin katıldığını söyledi.

Bu yıl düzenledikleri Kur'an-ı Kerim meali yarışmasına ortaokul ve lise öğrencilerinin yanı sıra öğretmenlerin de katılabileceğini ifade eden Aslanparçası, "Geniş kapsamlı bir yarışma yapıyoruz. Amacımız yarışmadan çok öğrencilerimiz ve gençlerimiz arasında manevi duyguları geliştirmek her eve bir Kur'an-ı Kerim armağan etmektir." dedi.

Yarışmanın başvurusunun başladığını ve 6 Ocak'ta sona ereceğini kaydeden Aslanparçası, yarışmanın sonucunda dereceye girecek öğrencilerin para ve altınla ödüllendireceğini dile getirdi.