Kentin farklı noktalarında kurulan çorba evleri faaliyetlerini sürdürüyor.

Şanlıurfalı iş adamı Kenan Altun’un babası adına yaptırdığı Çorba ve Taziye evinde ise 2008 yılından bu yana yemek dağıtılıyor.

12 yıldır ocağı tütüyor.

Şanlıurfa’nın tanınmış iş adamlarından Soro İmam lakaplı merhum İmam Altun adına, oğlu Beşler Sucuk Yönetim Kurulu Başkanı Kenan Altun tarafından yaptırılan Çorba ve Taziye evi, 2007 yılından bu yana vatandaşlara ücretsiz çorba ve Ramazan da ise iftar yemeği veriyor. Çorba ve taziye evinin yemek masrafları da Kenan Altun tarafından karşılanıyor.

Gelenek bu ramazan da sürdü.

Her Ramazan günde 500 kişiye iş adamı Kenan Altun tarafından iftar yemeğinin verildiği Soro İmam Taziye ve Çorba evinde gelenek bu yılda devam etti. Vatandaşların yanı sıra, yurtlara da iftar yemeği dağıtılan Soro İmam Çorba ve Taziye evinden yüzlerce vatandaş faydalanıyor.

Yılın 365 günü çorba dağıtılıyor.

Soro İmam Taziye ve Çorba Evi sorumlusu Abdülkadir Mustafaoğlu, Ramazan ayının yanı sıra, yılın 365 günü çorba ikramlarının sürdüğünü söyledi. Vatandaşlar ‘’Allah onlardan razı olsun. Buradan herkes faydalanıyor. Fakir fukaranın karnı doyuyor. Vatandaşlar memnun. Çorbası, pilavı, sulu yemeği ve yanında tatlısı var. Allah emeği geçenlerden razı olsun’’ dedi.