Şanlıurfa'da İnsan Hak ve Hürriyetleri (İHH) İnsani Yardım Vakfınca Suriyeli 348 yetime nakdi yardım yapıldı. "Yetimleri Sevindirme ve Yardım Programı" etkinliği kapsamında, kent genelindeki yetim çocuklar, yakınlarıyla evlerinden servislerle alınarak, Şanlıurfa Milli Eğitim Müdürlüğü Konferans Salonu'na getirildi. Kur'an-ı Kerim tilavetiyle başlayan programda konuşmaların ardından çocuklara zarflar içerisinde nakdi yardım verildi.

Şanlıurfa'da İnsan Hak ve Hürriyetleri (İHH) İnsani Yardım Vakfınca Suriyeli 348 yetime nakdi yardım yapıldı.

"Yetimleri Sevindirme ve Yardım Programı" etkinliği kapsamında, kent genelindeki yetim çocuklar, yakınlarıyla evlerinden servislerle alınarak, Şanlıurfa Milli Eğitim Müdürlüğü Konferans Salonu'na getirildi.

Kur'an-ı Kerim tilavetiyle başlayan programda Suriyeli çocuklar ilahiler okudu. Burada konuşan Şanlıurfa İHH Temsilcisi Behçet Atilla, vakıf olarak savaş başladığından bu yana hem Suriye hem de Türkiye'deki Suriyeli yetimlere sahip çıkmaya çalıştıklarını söyledi. 

Yardım çalışmalarını hayırseverlerin desteğiyle sürdürdüklerini belirten Atilla, başta Türkiye olmak üzere, dünyanın farklı bölgelerinde ihtiyaç sahiplerinin yardımına koşmaya çalıştıklarını, yetimlerin barınma, gıda, giysi, eğitim ve sağlık giderlerinin düzenli olarak karşılandığını kaydetti.

Yardım yaparken karşılık beklemediklerini vurgulayan Atilla, "Bu programda 348 yetim yavrumuza, her birine bin 140 lira olmak üzere yaklaşık 400 bin lira nakdi yardım yapacağız. Çocuklarımıza desteklerinden dolayı sponsorlarımıza teşekkür ediyoruz." dedi.

Programa katılan Şanlıurfa Vali Yardımcısı Ahmet Yıldız da Suriyelilerin ülkelerine terk ederek Türkiye'ye sığınmak zorunda kaldıklarını, en çok sığınmacının da Şanlıurfa'ya geldiğini anımsattı.

Çalışmaları dolayısıyla İHH yetkililerine teşekkür eden Yıldız, bu tür etkinliklerin süreceğini aktardı.

Suriye'de yaşanan drama ilişkin sinevizyon gösteriminin de yapıldığı programda daha sonra çocuklara zarflar içerisinde nakdi yardım verildi.

Sığınmacı anneler, soğuk kış günlerinde yapılan bu yardımın kendileri için büyük önem taşıdığını ifade ederek yetkililere teşekkür etti.