Çalışma Hayatında Milli Seferberlik ilan edilmesinden sonra Şanlıurfa da istihdamı arttırmak, iş kazalarının önüne geçilmesi için SGK yetkilileri işçi ve işveren kesimleri ile bir araya geliyor. Şanlıurfa da 2017 yılı için artı istihdam olarak belirlenen 13 bin işsizin işe yerleştirilmesi belirlendi.

İl Müdürü Ünlü ve Ardan MİSİAD Başkanı Ömer Ağ ve yönetim kurulu üyelerine istihdamın arttırılması için devletin sağladığı imkânları anlattı.

Ünlü işadamlarına “Yeter ki siz İş-Kur’ a kayıtlı bir işsize iş verin, tüm sigorta ve vergi masrafını SGK karşılamaktadır. Siz sadece İşçinin alın teri olan maaşını ödeyeceksiniz. İşini büyütmek isteyen, bir işçiye daha ihtiyacım var ama maliyeti yüksek diye alamıyorum diyene işte fırsat. Yılsonuna kadar şartları taşıyan tüm işverenimize desteğimiz devam edecek. Ünlü ayrıca, İş kazalarını önüne geçilmesi için kanuni zorunlukları hatırlatırken, İnsan hayatı tüm değerlerin üzerindedir. Hele ki evine ekmek götürmek için çalışan insanın hayatı kutsaldır. Kutsalımızı korumalıyız. İnsanımıza sahip çıkmalıyız” dedi.

MİSAD Başkanı Ömer Ağ ve yönetim kurulu üyeleri İl Müdürü Ünlü ve Ardan’ a yaptıkları bilgilendirmeden dolayı teşekkür ederken, günün anısına plaket takdim etti.