Şanlıurfa'da inşaat işçisi olarak çalışan Mehmet Pisat, kendisinden habersiz adına açılan 38 cep telefonu hattı nedeniyle 7 bin lira borçlandırıldı.

Merkez Eyyübiye ilçesinde ikamet eden 4 çocuk babası Pisat (37), Şanlıurfa Adliyesi önünde gazetecilere yaptığı açıklamada, kimlik fotokopisinden adına farklı operatörlere ait 38 cep telefonu hattının açıldığını iddia etti.

Söz konusu hatlar nedeniyle yaklaşık 7 bin lira borçlandırıldığını ve mağdur olduğunu anlatan Pisat, şunları kaydetti:

"Benim okumam yazmam yok, okula hiç gidemedim, küçüklüğümden beri inşaatlarda çalışıyorum. Bir süre önce sigorta girişini yapabilmek için bizden nüfus cüzdanlarını istediler. Bende verdim, onun dışında hiçbir kuruma cüzdanımı vermedim. Bir süre sonra bizim eve borç kağıtları gelmeye başladı. Araştırdım ama konuyla ilgili bir bulguya rastlamayınca mahkemeye başvurdum. Adıma 38 hat açıldığını öğrendim. İzmir'de bu hatlarla konuşup mültecileri teknelerle kaçırmışlar, o yüzden gözaltına alındım. Ben hayatımda İzmir'e hiç gitmedim. Bu olaylardan sonra hem benim hem de ailemin psikolojisi bozuldu, ne yapacağımızı bilemiyoruz. Suç duyurusunda bulunduk. Umarım bu dolandırıcılar en kısa sürede yakalanır."