Hatay'ın Reyhanlı ilçesinde sınırda nöbet görevi sırasında Suriye'deki terör örgütü PYD/PKK bölgesinden açılan keskin nişancı ateşi ile şehit olan asker Hüseyin Koruç'un Şanlıurfa'daki ailesine acı haber ulaştı

Hatay'ın Reyhanlı ilçesinde sınırda nöbet görevi sırasında Suriye'deki terör örgütü PYD/PKK bölgesinden açılan keskin nişancı ateşi ile şehit olan asker Hüseyin Koruç'un Şanlıurfa'daki babaevinde yas var.

Reyhanlı Bükülmez Hudut Karakol Komutanlığında görevli Er Koruç'un şehit olduğu haberini, merkez Eyyübiye ilçesi Hayati Harrani Mahallesi'ndeki babaevine giden askeri yetkililer ve Eyyübiye Belediye Başkanı Mehmet Ekinci, baba Ahmet ile anne Fatma Koruç'a verdi.

Şehidin bazı yakınları bu sırada fenalaştı. Haberin ulaşmasının ardından şehidin babaevine Türk bayrakları asıldı. Acı haberi alan aile yakınları ve komşuları da şehidin evinin önünde toplandı.

AK Parti Şanlıurfa milletvekili Halil Özcan ve yetkililer de aileyi teskin etmeye çalıştı.

Genelkurmay Başkanlığından yapılan açıklamada, bu sabah saat 08.45 sularında 2'nci Hudut Alay Komutanlığı, Reyhanlı Bükülmez Hudut Karakol Komutanlığında görevli bir askerin, nöbet görevi esnasında Suriye'deki PYD/PKK bölgesinden açılan keskin nişancı ateşi ile şehit olduğu belirtilmişti.

Türk bayrakları asıldı. Acı haberi alan aile yakınları ve komşuları da şehidin evinin önünde toplandı.