Vali/Belediye Başkan V. Tuncay Sonel, 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı’nın 95. yıl dönümüne günler kala, Cumhuriyet ile yaşıt çınarlarımızı ziyaret etti.
Vali Sonel, düzenli olarak  yetim, öksüz, engeli olan ve yaşlı vatandaşlarımızı ziyaret ederek onların gönlünü almaya devam ediyor. Sonel, geçen yıl olduğu gibi bu yıl da Cumhuriyet ile yaşıt dede ve nineleri unutmadı. Beser, Hanım ve Fatma Ninemiz ile Hüseyin Dedemizi ziyaretinde, onlarla muhabbet  edip, onların anılarını dinledi. 
Hiç beklemedikleri bir anda Vali Sonel’i karşılarında gören Cumhuriyet’in yaşıtları, duydukları memnuniyeti dile getirdi.
Vali/Belediye Başkan V. Tuncay Sonel, ziyaret sırasında Fatma Ninemizin torununun yeni doğan çocuğuna da “Hoş Geldin Melek Sefalar Getirdin” projesi kapsamında anneye çiçek, bebeğe ise ilk altı aylık ihtiyaç malzemeleri ve altın hediye etti.


Tunceli’de göreve başladığı ilk aylarda tespit ettikleri Cumhuriyet ile yaşıt dede ve ninelerimizi sık sık ziyaret ettiklerini söyleyen Sonel, “Engeli olan vatandaşlarımızı, yetim, öksüz evlatlarımızı, şehit ailelerimizi, gazilerimizi, yaşlılarımızı ziyaret ederek gönüllerini almaya çalışıyoruz. Devletimizin şefkatini ve sıcaklığını yöre insanımıza göstermeye çalışıyoruz.

Tunceli’de göreve başladıktan sonra burada yaşayan 1923 doğumlu, Cumhuriyet ile yaşıt 45 dede ve ninemiz olduğunu tespit ettik. Cumhuriyet'le yaşıt dede ve ninelerimizin sayısı aradan geçen bir yıl içinde 38’e düştü. Vefat edenlere Allah’tan rahmet diliyorum. Çınarlarımızı,  bizler beraberimizde ilgili arkadaşlar ile, ilçelerimizde de kaymakam arkadaşlarımız evlerinde ziyaret ediyor. Ziyaretlerimizde dede ve ninelerimizle hem muhabbet edip anılarını dinliyoruz hem de sorun ve sıkıntılarını çözüyoruz. Cumhuriyetimizin bize emaneti eli öpülesi yaşlılarımız, başımızın tacıdır. Ayrıca bu ziyaretler esnasında Fatma Ninemizi torunun yanında bulduk. Torununun da bebeği olmuş. Bu vesileyle Fatma Nine ile bebek görmeye de gelmiş olduk” diye konuştu.