İşte o yazı;

Uzun zamandır Türkiye genelinde ve dolayısıyla ilçemizde devam eden durgunluğun çeşitli sebepleri var.bölgemizde yaşanan savaşlar, Avrupa birliğinin perde arkasındaki yöneticileri ve de çeşitli küresel güç odaklarının ülkemiz özerinde oynamaya çalıştıkları kirli oyunların sonucunda ülke genelinde ve dolayısıyla ilçemizde durgunluk yaşanmakta işçi memur emekli esnaf ve köylü vatandaşlarımız bu durumdan olumsuz etkilenmektedirler, bir çok badireyi kazasız belasız atlatan ülkemiz elbette bu zorlu sınavdan da yüzünün akıyla çıkacaktır.

Ancak Ceylanpınar da çok farklı bir durum yaratılmak isteniyor. İlçemizde gerçekleşen tüm hizmetleri bir kenara bırakıp genelde yaşanana bütün olumsuzlukların müssebbi olarak ta ATİLLA ailesi ve Belediye başkanımız Menderes ATİLLA’yı göstermeye çalışmaktadırlar.

İşten atılan işçi ve memurlar üzerinden mağdurlar üretmeye işlerine geldiği gibi konuları saptırıp her hususta ırkçılık yapıldığı dedikodusunu hemen her durumda dile getirmeye ve ilçedeki durgunluğun Atillacılardan kaynaklandığını etrafa yaymaya çalışmaktadırlar. Malum bizde Ak Partiliyiz dolayısıyla devletçi ve de bayrakçıyız diye bizi de hedeflerine koyup vurmaya çalışmaktadırlar şimdi size bu ilçede kimin bölgecilik kimin ırkçılık ve ayrımcılık yaptığını anlatmaya çalışacağım.

Ceylanpınar da bir dönem meclis sohbetlerine sık sık konu olan çiftlik koyunları meselesini size anlatayım. Geçmiş dönem belediye başkanlığı yapan çok kıymetli bir zatı şahane o dönem belediye ye işçi memur alımında bölgecilik yapmıştı. Urfalı bir encümen azası başkana keşke bir kaç Urfalı da alsaydın demişti başkanın cevabı Çiftliğin koyunlarına bir bak hepsi sarıbaşlı bir tane siyah baş var mı. O zamanlar kimseden gık çıkmadı bölgecilik ayrımcılık ırkıçılık yapılıyor diyen hiç olmadı. Kahvelerde çay bahçelerinde bölgecilik yapılır, bakkalda terzide eczanede yoğurtçuda kebabçıda bölgecilik yapılır buna da ses çıkaran olmaz. Allah işini gücünü rast getirsin zamanın Toprak-Su müdürü Toprak-Suyu hemşerileriyle doldurdu, Allah razı olsun saygı duyarım o zamanda bir şey diyen olmadı. Geçmiş belediye başkanı aynı şekilde bedel ödemiş kafası kırılmış diye işçi memur aldı gene ses eden çıkmadı. Tekrar söylüyorum İsmail Arslan yollarımızı yaptı bizi tozdan çamurdan kurtardı. Taziye evleri parklar yaptı, Allah bin kere razı olsun diyorum, adamı efsane yaptılar niye oldu biliyormusunuz adamın yüzlerce delalı vardı adamlar teşrifatçılıgı reklamı tezgahtarlıgı kısaca vitrine tribüne oynamayı çok ama çok iyi biliyorlar erbabtırlar.

 Allah gani gani rahmet eylesin geçmiş dönemi hatırlayanlar bilir rahmetli delal cemil dayı vardı bisiklet sattığında Reno yavrusu derdi, kol saati satarken de ballandırır gece gündüz çalışıyor derdi. Bizim bu mağdur kesim var ya kadını erkeği yaşlısı genci bu hususta ustadır helal olsun. Bakın altını çizerek söylüyorum gerek yol yapımı yeşil alan park ve bahçe iş makinası araç ve gereç ekipman alımlarında tüm zamanların rekoru kırıldı. Ceylanpınar’ın Suriye’lilerle birlikte nüfusu 2 ye katlandı buna köyleri de eklersek dörde katlandı diyebiliriz, eskiden günde 2 defa 4 araba çöp toplardı şimdi 12 araba günde 4 defa hatta 5 defa çöp topluyor, eskiden suyumuz ancak 2 inci kata dinamoyla çıkardı şimdi maşallahı var suyumuz bol ve tazyikli 4 üncü katta kadar dinamosuz çıkabiliyor.

Bunu bir Allahın kulu dile getirmiyor aksine ha bir tampon ha bire tampon.Cumhurbaşkanımızın ilçemizi ziyaretinden 2 ay önce bir dedikodu yayıldı o malum çevre tarafından güya Ceylanpınar belediyesine kayyum atanmış belediye başkanımızda hapse atılacakmış baştan dedim ya bu muteber ve mağduru iyi oynayan zavallılar öyle ustalar ki bir çok garibim Ak Partili buna inandı üzülmeye başladı. Doğrusu bende duydum ama umursamadım boş bir rüya ''aç tavuk kendini darı ambarında zanneder misali''Nasrettin hocanın göle maya çalması misali ya tutarsa değil bunlar tutturmayı çok çok iyi beceriyorlar ama gel gör ki yılbaşı ikramiyesi misali milyarder olma hayalleri Cumhurbaşkanımızın ilçeye gelmesiyle suya düştü.

Malum uzun zamandır belediye tarafından taziye evlerine ücretsiz su çay ve şeker ikramı yapılır.

Çoğu zaman fakir orta gelirli taziye sahibi vatandaşların misafirlerine yemek ikramları yapılır ve hatta mağdur olan durumu iyi olmayan taziye sahiplerine taziyenin üçüncü günü mevlit okutulup 500 kişilik yemek ikramı yapılır ben kendim bizzat buna şahidim en az 10 muhalif taziye sahibine bu ikramlar yapıldı bir Allahın kulu Allah razı olsun demez.

Ramazan ayında her gün bin kişiye iftar yemeği verildi fakir fukara iftarını açtı sebeblendi, yav kimin malını veriyor adam çalıyor ki veriyor diye dedikodu yapıldı. İnsafınız kurusun be seçimden önce sürekli tampon yaptınız Atilla gelirse taziye evlerini satacak belediyeyi batıracak karacadağ mahallesi bataklık olacak hani ne oldu 4 olan taziye evi 94 oldu belediye batmadı aksine tepelerde geziyor ilçe belediyeleri arasında birinci seçiliyor. Karacadağ mahallesi yani cumhuriyet mahallesi maşallah Ş.urfa’nın Karaköprüsü olmaya aday oldu. Yollar parkelendi park bahçe yeşil alanlar projelendi hızla yapımlar devam edecek. Bu mağdur kesim var ya daha doğrusu mağduru iyi oynayan kesim haklılar niye haklılar biliyormusunuz şimdi remo hışman ne bilsin reklamcılığı teşrifatçılığı ne bilsin. Bizim kesim istese de beceremez kaş yapayım derken göz çıkartanlardanız biz.

Geçtiğimiz aylar içerisinde bir mecliste zorunlu olarak bulunmak durumumuz hasıl oldu biz 4 kişi en az 10 kişide muhalif grupla sohbet ederken söz dönüp dolaştı iş yok huzur yok tadımız kalmadı eskiden belediye başkanı tek başına gezerdi şimdiki orduyla geziyor televizyonlara çıkmaktan hizmeti unuttu demeye başladılar bizler sessizce dinlerken bombardıman hızla devam edince dayanamadım, sadece Cumhuriyet mahallesinde 20 km kanalizasyon döşendi bu hizmet değimli? Cevapları hazırdı bunu Ş.Urfa yaptı dediler, peki dedim İsmail Arslan olsaydı Ş.Urfaya 1 metre kanalizasyon yaptırabilirmiydi, Viranşehir yolu genişletiliyor kim askeriyenin duvarını adliyenin lojmanlarını yıkabilirdi, çiftliğin karakolunu yıktı tepeyi yerle bir etti yolu 2 metre düşürdü görme mesafesini büyüttü bunlar hizmet değimli? Ceylanpınar’ın girişine park yapıldı daha da bir çok yeşil alan yapılacak bunlar hizmet değil mi anında sesleri kesildi tık çıkmadı. Göçerlere tapu verildi. yılların kanayan yarasıydı umuttu hayaldi gerçek oldu gene tık yok bilakis tampona devam iltimas yapıldı tapu alanların hepsi arap, buyrun buradan yak misali, insafınız kurusun be vicdansızlar sadece heşeri yani Kızıltepe Dikmenden 70 kişi hak sahibi oldu, isim isim tek tek sayabilirim kürt vatandaşların göçer olarak kaldığı 3 bölge mevcut ofa, sükna, behre, arap vatandaşların kaldığı yerler ise ofa cileyil mengalen karatepe süfra hamik gelegöç hemidaş ve hatırlayamadıgım daha bir çok yer kısacası her olayı istedikleri gibi çarpıtmayı çok iyi biliyorlar ve uyduruyorlar.

Adamlar erbab bu hususta. Allah rahmet eylesin rahmetli bozan dayı hep söylerdi bunların bir tanesi bizden 10 kişiyi kandırır bizim 10 kişimiz ise bunlardan tek bir tanelerini kandıramaz. O zamanlar çok doğru demişti rahmetlik ama şimdi kimseler kusura bakmasın takke düştü kel göründü karlar eridi pislikleriniz ortaya çıktı artık bundan böyle sizin kafanızdaki 40 tilki bizim bir topal tavşanımızı kovalayamaz çünkü sizdeki hinligi cinligi gördük gözlerimizin perdesi açıldı bundan sonra size bu kapıdan ekmek yok. Yüzlerce ilçe belediye başkanları ve hatta büyükşehir başkanlarından hangisine kısmet oldu Cumhurbaşkanıyla başbakanla ve birçok bakanla bizzat yüz yüze saatlerce görüşmek ilçemize hizmet getirmek için çabalamak öyle kolay değil her baba yiğidin işi değil, bakın Makamlar insanları yükseltmez insanlar makamları yükseltir.  Örnek mi işte Menderes Atilla, Allah nazardan korusun kıskananlar çatlasın. Devlet nezdinde hükümetin gözünde bir çok büyük şehir belediye başkanından milletvekilinden müsteşarlarından bile önde olmanın itibar görmenin iş bitirmenin kime ne zararı olabilir Allah aşkına biri bana söylesin ne zararı var bilakis faydası var bir çok vatandaşın işi görülmüş olması imkansız olan konular aydınlatılmış yılların kanayan yaraları bu sayede çözülmüş Ceylanpınar’ın ilerlemesi aşamasında büyük adımlar atmış. Bakın 3 dönem esnaf odası Başkanlığı yaptım kendi çapımda esnafın vatandaşımın lehine bitirmediğim iş yoktu yüzlerce esnafın bağ kur işlemlerini bitirdim maliyede emniyette jandarmada velhasıl bir çok resmi dairede esnafın ve halkımın sorunlarının iletilmesinde ve giderilmesinde yardımcı oldum bunları inkar etmeyen çok canlı şahidim vardır bilen bilir. Sağlık Bakanı Recep Akdağ’ın Şanlıurfa ziyaretinde Menderes Atilla’nın Ceylanpınar devlet hastanesi hakkında sarf ettiği sözleri kulağımla gözlerimle şahit oldum yerel televizyonlarda çıktı. İnanın söylediklerini bi Allah’ın kulu cesaret edip bakana karşı söyleyemezdi, düşünün bakanın bizzat sorumlu olduğu Ceylanpınar devlet hastanesinin artık çok çok yetersiz olduğunu ve vatandaşların resmen çile çekip rezaletlerin yaşandığını söyledi ve acilen 150 yataklı devlet hastanesinin yapılması hususunu vurguladı bakanda Menderes Atilla’ya söz verdi proje hazırlandı iş resmiyete döküldü imzalar atıldı ama velakin gel gör ki yer hususunda pürüzler çıktı.

Şimdi bide madalyonu ters çevirip hastane işini ele alalım eğri oturup doğruyu konuşalım eskiden 2 olan ambulans sayısı Belediyenin ambulansı hariç şimdi 5 e çıktı çoğu acil hastalar özel arabalarıyla Ş.urfa’ya sevk edilirdi şimdi ise yeni kurulan 112 acil istasyonu kendisine haber verildikten 5 dakika sonra hastaya ulaşamazsa hakkında soruşturma açılıyor. Yoğun bakım ünitesi kuruldu tüm ameliyatlar başarıyla yapılmakta eskiden zor olan doğumlar sevk edilirken şimdi günde en az 10 doğum yapılmakta, fizik tedavi ve rehabilitsyon merkezi fizyo terapist eşliginde günde en az 60 vatandaşa hizmet vermekte. Yeni doğan bebek bakım ünitesi için gerekli çalışmalar ve yazışmalar bitmek üzere yapılan ek bina ile 6 uzman hekim sağlıklı koşullarda hasta kabul etmektedir.

 Değerli dostlar Ceylanpınar’ın nüfusu hızla büyümekte verilen kaliteli hizmetler sonucu tüm köylülerimiz artık hastalandığında ilçeye gelmekte. Suriyeli mülteci sayısında aşırı artışlar olmakta bu sebebledir ki mevcut hastanemiz yetersiz kalmaktadır. Geçtiğimiz günlerde yapılan danışma meclisi halk toplantısında söz alan değerli bir konuşmacı işi siyasete döküp ortamı gereksiz yere gerginleştirdi belediye başkanını haklı haksız eleştiriyi suçlamaya kadar götürünce bende bu duruma tepki verip bir konuşma yaptım çokta alkış aldım Allah razı olsun herkesten şimdi desek ki belediyenin eksikleri yok mu bence çoook, hataları yokmu elbetteki var,haklı olarak belediye başkanımızdan beklentilerimiz çok yapılan hizmetler yeterlimidir bence hayır daha yapılması gereken bir sürü iş var Menderes Atilla’nın verdiği sözler var seçimde yapmazsam yakamdan tutun demişti kusura bakmasın yakasına yapışmasını da biliriz eleştirmekte hakkımız ama eğri oturup doğruyu konuşmak lazım, yiğidi öldür ama hakkını ver demek lazım. Sağda solda anında dedikodu başladı yılların Halil Asraf’ıda tırşıkçı oldu. Valla belediye başkanımızı ilk seçildiğinde 2 defa kutlama ziyaretine gittim bide ilk bayramında evine bayram ziyaretim oldu. Birileri kalkıp ta haksız ve yersiz suçlamalar yaparsa bende bana düşeni fazlasıyla yaparım. Valla kusura bakmayın bizim tırşıkçımız sizin ağanızdan beyinizden de üstündür en azından dönek degildir, her lokmaya kuyruk sallayan cinsten hiç değildir. Siz işinize gelirse fetocu menfaat gelecekse apocu korku basıncada devletçi olmak için çabalayan cinstensiniz. Dedim ya gözümüzün perdesini siz açtınız şeytanlarınızı bizim meleklerden üstün tutarsanız hiç kusura bakmayın tekrar söylüyorum artık bu kapıdan size ekmek yok........

Geçtiğimiz Cumhuriyet bayramı öncesi 28 ekim cumartesi günü tek bir zabıta esnafları dolaşıp bayram nedeniyle bayrak takılacağını kibarca ileti. Malum benimde küçük bir dükkanım var bende farkında olmadan cumartesi gününü bayram sandım bayrak taktım anında dedikodu başladı ''eskiden polis bayrak takın derdi maşallah şimdi zabıta polis olmuş esnafları geziyor'' bayrakçılarda yağcılığa erken başladı diye tampona başladılar. Bir diğeri ise sırf bayrak takıldı diye elimizdeki yoğurda el koydu satmıyorum dedi. Diğeri ise manalı manalı hayırlı olsun bayrak takmışsınız dedi.

Yav Allahtan korkun bu bayrak namusu olanın namusudur azıcık şerefi olanın şerefidir onuru haysiyeti olanın her şeyidir, siz bu bayrağın hayrına mal mülk apartman sahibi oldunuz vijdansızlar kıldıgınız namaza kurban olun.

Bu Atilla düşmanlığını bayrak düşmanlığına çevirdiniz, yüzünüze dizinize vursun inşallah...

Danışma meclisi halk toplantısına her kesimden insan davet edildi, davete icabet edip gelende oldu çeşitli sebeblerden dolayı gelemeyenlerde oldu, malum davet edilen tüm davetlilerin adına ajanda ve kalem hediye edildi, gelemeyen vatandaşlara ise isimlerinin yazılı olduğu ajanda ve kalemler zabıta tarafından teker teker dağıtıldı, malum kesimin düşük çeneleri çalışmaya başladı, yav toplantısına gitmiyoruz gene kurtulamıyoruz. Biz ajandayı şerefle masamızın üstüne koyduk bunlar diplerde saklamaya çalışıyorlar. Alt tarafı bir ajanda bir kalemin size ne zararı olacak nedir bu düşmanlığınız nedir bu korkunuz. Şimdi anladınız mı kim ilçemizi huzursuz ediyor kim ilçemiz insanını ikiye ayırıyor. kim bölgecilik yapıyor.