Adıyaman'ın Samsat ilçesinde meydana gelen depremin ardından kerpiç evleri yıkılan Öztürk ailesi, 3 yıldır besledikleri iki kedinin kaybolmasının üzüntüsünü yaşıyor
- AFAD tarafından verilen çadıra yerleşen aile, kedileri yıkıntıların arasında arıyor

Samsat ilçesinde meydana gelen depremde kerpiç evleri yıkılan aile, doğumuna şahitlik ettikleri ve 3 yıldır beraber yaşadıkları iki kediyi yıkıntıların arasında arıyor. 

Depremden etkilenen köylerden Samsat ilçesine bağlı Akdamar köyünde 3 kuşaktır yaşayan Öztürk ailesinin de depremde evleri zarar gördü. Deprem sırasında 40 günlük bebekleri hafif yaralanan aile, AFAD tarafından getirilen çadırda yeni bir yaşamın kapılarını aralıyor. 

Evleri büyük ölçüde yıkılan aile deprem öncesinde evden dışarı çıkarmadıkları, doğumlarına şahit oldukları iki kediyi depremden sonra bir daha göremedi. Aile, kedilerine canlı ulaşabilmenin hayalini kuruyor.

Enkazdan kullanılabilir halde eşyalarını çadırlarına taşıyan ve yıkıntının çevresinde dolaşırken sürekli kedilerine seslenen aile, onların hayatından endişe ediyor.

Nazmiye Öztürk, AA muhabirine yaptığı açıklamada, depremden sağ kurtuldukları için yaşadığı mutluluğu dile getirdi. 

Evinin yıkıldığını, her şeyinin yerle bir olduğunu anlatan Öztürk, "Ben kedileri çok severim. Kendimi bildim bileli kedi beslerim. Kedim kayboldu, eşyalarım kayboldu, ben de kayboldum." dedi. 

Kedilerinin yıkılan evde doğduğunu dile getiren Öztürk, "Ben daha önce bunların annesini beslerdim. Sonra bunlar doğdu, bir süre sonra da anneleri öldü. İki kediyle beraber yaşardık. Ama artık bulamıyorum. İnşallah bir yerden çıkıp gelecekler." diye konuştu. 

Nazmiye Öztürk'ün ağabeyi Bahattin Öztürk de depremde yıkılan evde iki kardeşiyle yıllardır birlikte yaşadığını ifade etti.

Kedilerin bir anlamda kardeşlerine yoldaş olduğunu vurgulayan Öztürk, "Deprem sırasında kendilerini dışarı atmışlar. Biz Adıyaman'daydık, depremi duyunca geldik. Deprem olunca evdeki herkes dışarı çıkmış, ama sonradan 40 günlük bebeğin içeride olduğunu hatırlayıp içeri girmişler. Bebeği toprağın içinden çıkarıp hastaneye götürmüşler. Şükür kimse de bir şey yok. Şimdi de kardeşlerimin uzun zamandır beraber yaşadığı kedileri arıyoruz. Kedileri iki kardeşim de çok severdi. İnşallah bulunurlar." sözlerine yer verdi.