Harran'da Bir Mahalle Daha Asfaltla Buluştu Harran'da Bir Mahalle Daha Asfaltla Buluştu

Kültür ve Turizm Bakanlığı ile Fotoğraf Organizasyonları Derneği (FOTON) işbirliği ile düzenlenen ve Dicle Elektrik’in ödül sponsor olduğu yarışmaya ilgi yoğun oldu. Bu sabah erken saatlerde kayıt için farklı kentlerden Diyarbakır’a gelen fotoğraf tutkunları temaların açıklanmasıyla birlikte fotoğraf çekmek için kenti gezmeye başladı.

Türkiye’nin en büyük ödüllü maratonuna katılacak olan fotoğraf tutkunlarının aynı gün içinde, fotoğraf makinesi ve cep telefonu için ayrı olacak şekilde her bir istasyonda belirlenmiş bir tema kapsamında, toplamda 3 istasyonda 6 saat, 6 temadan oluşan çekimler yapacaklar. İç kale Meydan, Kurşunlu Camii ve Dağkapı Meydanı’nın istasyon olarak belirlendiği yarışmada sabah kayıtlarını yaptıran fotoğraf tutkunları, Diyarbakır'ın ruhunu yansıtacak 6 tema çerçevesinde 6 saatte çekimlerini yapacaklar. Diyarbakır'ı bir gün içinde keşfedip şehrin güzelliklerini fotoğraf makineleriyle yakalayacaklar.

Toplam 156 bin lira para ödülü verilecek

Sponsor firma Dicle Elektrik adına Dicle Elektrik Dağıtım Diyarbakır İl Müdürü Bülent Uğur Yaka ve Müşteri Memnuniyeti Merkezi müdürü Remzi Koncak hazır bulundu. Yarışmada Uğur Yaka ve Remzi Koncak tarafından Keçi Burcu ve Dağ Kapı istasyonlarındaki etaplarda yarışmacılarla “enerji kayıpları” ve “enerji verimliliği” temaları paylaşıldı. Dicle Elektrik, 16 Ekim’de yapılacak törende tema birincilerine 15'er bin lira, tema ikincilerine 7'şer bin lira, tema üçüncülerine de 4'er bin lira olmak üzere toplam 156 bin lira para ödülü dağıtacak.