AK Parti Şanlıurfa İl Başkanı Bahattin Yıldız, 3. Ulusal Kitap Fuarını ziyaret etti. Teşkilat üyeleriyle birlikte Şanlıurfa Fuar Merkezine gelen Başkan Bahattin Yıldız, Urfalı yazarlarla da sohbet etti.

‘’Kitap okunarak edinilen bilgi daha kalıcı’’

Fuarda stantları tek tek gezen ve kitapta satın alan Başkan Yıldız, fuarın önemine değindi. 3. Ulusal Şanlıurfa Kitap Fuarına 50’si yerel olmak üzere 200’e yakın şair-yazarın, 250 yayın evinin katılım gösterdiğini belirten Başkan Yıldız ‘’Kitap fuarı çok önemli bir kültürel faaliyet. Çağımız teknoloji çağı. Bilgiye erişimde sınır yok fakat bir bilgiye ne kadar çabuk erişilirse o kadar çabuk da kaybolur. Kitap tamda bu noktada önemini bizlere gösteriyor. Kitap okunarak edinilen bilgi her zaman daha kalıcı oluyor’’ dedi.  

‘’Kitaplar insanoğlunun kimliğidir’’

Kitap ve okumak denince Şanlıurfa’nın ayrı bir yere sahip olduğunu da belirten Başkan Yıldız ‘’Dünyanın ilk İslam üniversitesi kentimizin kadim topraklarında. Tarihi geçmişi İslam öncesine dayanan dünyaca ünlü ‘’Harran Okulu Üniversitesinde’’ İslam alimleri bilimsel araştırmalara imza atmış, tercümeler yapmışlardır.  Kitaplar bir nevi insanoğlunun kimliğidir. Geçmişimizi, bizden önceki yaşayan insanların yaşanmışlıklarını, kültürümüzü, tarihimizi kitaplardan öğreniyoruz.’’ Dedi.

‘’Şanlıurfa fuar merkezi olma yolunda ilerliyor’’

Başkan Yıldız, artık Şanlıurfa’nın bir fuar kenti olma yolunda hızla ilerlediğini de sözlerine ekleyerek ‘’Şanlıurfa’mız 4 mevsim turizm potansiyeli olan ender şehirlerden birisi. On binlerce öğrenciye ev sahipliği yapıyor. Tüm bunlara bakıldığı zaman fuarcılık anlamında kentimizin ciddi bir potansiyeli var. Bu potansiyelin değerlendirmesi açısından kurumlarımız, belediyelerimiz gayret gösteriyorlar. Bizlerde ekonomimizde, kentimizin gelişmesinde bir taşın üzerine taş koyma amacı taşıyan her türlü gayretli çabanın destekçisiyiz’’ dedi.