Yüzlerinde tebessüm bırakabilmek amacıyla çocuklara balon dağıtımı ile başlayan etkinlikte, müzik ve tiyatro gösterileri ile çocuklar ve aileleri keyifli anlar yaşadı. Ardından çocuklara ikramlarda bulunuldu. Etkinlik plaket takdimi ile son buldu. Çocuk Kampüsünde öğretim gören çocukların da destek amaçlı izlediği etkinlikte hasta çocuklar, kollarında serumlarla, hemşire ve doktor refakatinde tiyatroyu izlemeye geldi. Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi Şehir Tiyatrosu Topluluğundan gelen tiyatro gurubu, "Keloğlan Uzaylılara Karşı" masalını canlandırırken, tiyatro çocukların oldukça ilgisini çekti.

Etkinliği organize eden Harran Tıp Fakültesi Hastanesi Başhekim Yardımcısı Yrd. Doç. Dr. Dursun Çadırcı; “Hastalığı nedeniyle yatarak tedavi gören çocukları birkaç saatlikte olsa neşelendirmek, hoşça vakit geçirmelerini sağlamak ve keyiflendirmek için bu tür etkinlikler düzenliyoruz. Çocuklarımızın tedavi görürken de mutlu olmalarını ve kendilerini moralli hissetmelerini istedik. Bu kapsamda düzenlenen tiyatro etkinliğimizde herkes çok eğlendi” dedi. Yrd. Doç. Dr. Çadırcı, Büyükşehir Belediye Başkanımız Nihat Çiftçi'ye ve Büyükşehir Belediyesi Şehir Tiyatrosu grubu başta olmak üzere emeği geçen herkese teşekkür etti.

Çocuk hastalar ile ailelerinin büyük ilgi gösterdiği tiyatro oyunu sonrasında duygularını ifade eden aileler, gösteriden duydukları memnuniyeti dile getirerek, hastanede zaman zaman bu tür etkinliklerin yer almasının çocuklarının moral bulmasında faydalı olduğunu dile getirdiler.