Öğretim Görevlisi Necmi Dedeoğlu tarafından gerçekleştirilen sunuma, yüksekokulun eski öğretim elemanlarından, Şanlıurfa Milletvekilimiz Mehmet Ali Cevheri, Harran Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof.Dr. Şerafettin Çelik, dekanlar, yüksekokul Müdürü Prof.Dr. Necmettin Elmastaş, üniversite Genel Sekreteri Yrd.Doç.Dr. Mehmet Akif Nacar, öğretim elemanları ve çok sayıda öğrenci katıldı.

Program açılışında bir selamlama konuşması yapan yüksekokul Müdürü Prof.Dr. Necmettin Elmastaş, etkinliğe katılan Milletvekilimiz Mehmet Ali Cevheri olmak üzere herkese teşekkür etti.

Harran Üniversitesi adıyla 1992 yılında eğitim öğretime başlayan Üniversitenin şu an 13 fakülte ve  Halfeti dışında bütün ilçe Meslek Yüksekokulları açıldığına dikkat çeken Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Şerafettin Çelik, ayrıca merkezde de üç ayrı Meslek yüksekokullu olduğunu, bunun yanında bir Yüksek okulumuz  ve endüstrimiz mevcuttur olduğunu söyleyerek; “Şu anda 25 bin öğrencimiz bulunmaktadır.  Üniversitemiz 25-30 yılık geçmişle beraber iyi bir durumda olduğumuzu söylemek istiyorum ve inşallah daha iyi yerlere geliriz” dedi.

Program Sosyal Bilimler Meslek Yüksekokulu Öğretim Görevlisi Necmi Dedeoğlu, 105 kareden oluşan  ‘ Harran Üniversitesinin Dünü-Bugünü’ adlı bir sunum gerçekleştirdi.

 Sunumdan sonra Harran Üniversitesinin eski öğrencisi ve Öğretim elemanı olan AK Parti milletvekili Mehmet Ali Cevheri öğrencilerle kısa bir söyleşi yaptı. Öğrencilere daha önce kendileri gibi bu sıralardan geçtiğine dikkat çekerek; “Ben öğrencilik günlerimi özlüyorum. Sizler de aradan belli zaman geçtiğinde okulunuzu arayacaksınız. Öğrencilik yıllarınızın kıymetini iyi bilin. Kendinizi geliştirmeye çalışın. Bu dönemler sizin en verimli çağlarınızdır. İbadet nasıl Allah’ın rızasını kazanmak için yapılıyorsa sizde kendinizi daha iyi yerlere taşıyacak şekilde hakkını vererek derslerinize eğilin. Kendinizi geliştirin. Aydınlık yarınlara ulaşabilmemiz için ülkemizin kendini sürekli yenileyen ve bilimi düstur edinmiş sizin gibi genç dimağlara ihtiyacı var” dedi.

Burada hocalık yaparken derslerimi hiç aksatmadığına söyleyen Cevher; “Hep zamanında derslere girdim. Yaptığım işleri tam layıkıyla yapmaya gayret gösterdim. Şimdiki görevimde de aynı prensipleri uygulamaya çalışıyorum. Sizlere de tavsiyem samimiyetle ciddiyetle öğrenciliğinizi, çalışmalarınızı ve ömrünüzü geçirin. Kesinlikle faydasını görürsünüz” diye konuştu.

Program sonunda plaket  taktimi yapıldı.