Halkla İlişkiler ve Tanıtım Bölümü öğrencileri tarafından başlatılan "Doğayı Koruyalım Kuş Yuvası Yapalım" Projesi kapsamında okul bahçesindeki kuşlar için yuva tasarlandı.

Öğrencilerin yaptığı 100 kuş yuvası daha sonra bahçedeki ağaçlara yerleştirildi.

HRÜ Öğretim Görevlisi Dr. Hasan Çiftçi, konuya ilişkin gazetecilere yaptığı açıklamada, projenin son derece anlamlı olduğunu ifade ederek, emeği geçen öğrencilere teşekkür etti.

Bu tür çalışmaları desteklediklerini dile getiren Çiftçi, şunları kaydetti:

"Öğrencilerimizden Hatice Şen ve arkadaşları bir olaydan çok etkilenmişlerdi ve bana anlattılar, yaşadıkları olayı öğrendiğimizde biz de çok etkilendik. Kampüs bahçesinde dolaşırken kanadı kırık bir kuşun bir kedi tarafından yendiğini görünce çok üzülmüşler ve kuş evi yapma projesiyle bize geldiler,  biz de onlara destek verdik. Bunun üzerine çalışmaya başlayan öğrenciler proje kapsamında kendi elleri ile yaptıkları ve boyadıkları yüz kuş evini okul kampüsünde bulunan bahçe ve ormanlık alanda bulunan ağaçlara astı. Bu süreçte öğrencilere yardımcı olan kamu kuruluşlarına ve akademisyen arkadaşlarımıza teşekkür ediyorum."

Öğrencilerden Hatice Şen ise projenin hayata geçmesinden duyduğu memnuniyeti dile getirerek, katkılarından dolayı arkadaşları ve hocalarına teşekkür etti.