Suruç ilçesinde babalarından ayrılan bedensel engelli anneleriyle yaşayan 4'ü ikiz 9 kardeş eğitimlerini sürdürebilmek için hayırseverlerden destek talep ediyor.

Birgül (14),  Aygül (13), Mehmet (11), Ali Efe (10), ikizler Çiğdem-Didem (6) ve Habil-Kabil (5) ile Pervin Yavuztürk (2) kardeşler, iki yıl önce gördüğü şiddet nedeniyle babalarından ayrılan anneleri S.Y. ile Osmaniye'den, Suruç'a geldi.

Kiraladıkları iki odalı müstakil evde Suruç Kaymakamlığının desteğiyle hayata tutunmaya çalışan mağdur ailede, 8 çocuk, Suriye sınırındaki Eğrice ilk ve ortaokuluna devam ediyor. Derslerinde oldukça başarılı oldukları belirtilen ve babalarından hiçbir destek almayan kardeşler, eğitimlerini sürdürebilmek için hayırseverlerin desteğini bekliyor.

Çocuklarla yakından ilgilenen Eğrice Ortaokulu'nun rehberlik öğretmeni Nida Savurur, yaptığı açıklamada, ailenin zor durumda olduğunu ifade ederek, ellerinden geldiğince onlara destek olmaya çalıştıklarını söyledi.

Savurur, 8'inci sınıfa giden Birgül ve Aygül'ün çok çalışkan olduklarını ve iyi bir okul kazanacaklarına inandıklarını belirterek, çocukların bu konuda desteklenmesi gerektiğini sözlerine ekledi.