Şanlıurfa Piazza Alışveriş ve Yaşam Merkezi, “11 Ekim Dünya Kız Çocukları Günü” nedeniyle, ziyaret ettikleri okulda kız öğrencilere hediye verdi.

Birbirinden seçkin markalarıyla hesaplı alışverişin yanı sıra, kampanyalar, çekilişler, sosyal ve kültürel etkinliklerle Şanlıurfa halkının buluşma noktası olan Piazza AVM yöneticileri, her yıl 11 Ekim’de kutlanan “Dünya kız Çocukları Günü” kapsamında, kız öğrencileri sevindirdi.

Kentteki Fatih Sultan Mehmet İlkokulunu ziyaret ederek burada eğitim gören kız öğrencilerle bir araya gelen Piazza yöneticileri, beraberlerinde getirdikleri hediyeleri dağıtarak, kız çocuklarının toplumda daha güçlü olmalarının sağlanması noktasında önemli mesaj verdi.

11 EKİM’İN ÖNEMİ

11 Ekim Günü, Türkiye, Kanada ve Peru’nun önerileriyle Birleşmiş Milletlere üye ülkeler tarafından alınan kararla 2012 yılından itibaren “11 Ekim Dünya Kız Çocukları Günü” olarak kutlanmaya başladı.

Alınan bu kararda, “Birleşmiş Milletler Binyıl Kalkınma Hedeflerine” ulaşılması ve kız çocuklarının kendilerini etkileyecek kararların alınmasına katılımı açısından kız çocuklarının desteklenmesinin, güçlendirilmesinin ve onlara yatırım yapılmasının son derece önemli olduğu belirtildi. Kararda, kız çocuklarının güçlendirilmesinde ailelere ve toplumlara büyük rol düştüğü de vurgulandı.