Şanlıurfa'da bir grup öğrenci, 15 Ekim Dünya Beyaz Baston Körler Günü dolayısıyla gözlerine bandaj takıp yürüyerek engellilerin yaşadığı zorlukları anlamaya çalıştı.

Öğrenciler, merkez Haliliye ilçesinin Veysel Karani Mahallesi'ndeki Çevreyolu Parkı'nda kısa süre önce hizmete açılan  "Süleyman Şah Otağı" önünde görme engelli akranlarıyla bir araya geldi. Arkadaşlarıyla sohbet eden öğrenciler, engellilerin yaşadığı zorlukları anlamak için gözlerine bandaj takıp empati kurmaya çalıştı.

Şanlıurfa Türkmenler Birliği Başkanı Hasan Çay, burada gazetecilere yaptığı açıklamada, 15 Ekim'in Dünya Beyaz Baston Körler Günü olarak anıldığını hatırlattı.

Öğrencilerde farkındalık oluşturmak istediklerini belirten Çay, "Şehrin yöneticileri, görme engellilerin güvenliğini ve erişilebilirliğini kolaylaştırmalıdır. Şehrimizde birçok noktada trafik ışıklarının sesli uyarı sistemli olmayışı engellilerin güvenliğini tehlikeye düşürüyor. Empati etkinliğine destek veren başta Haliliye İlçe Milli Eğitim Müdürlüğümüz olmak üzere organizasyona katılan öğrenci arkadaşlarımıza teşekkür ediyorum." dedi.

Öğrencilerden Elif Yılmaz ise hayattaki en büyük engelin empati kuramamak olduğunu söyledi.

Yaptıkları etkinlikle görme engellilerin sorunlarına biraz daha hassasiyetle yaklaşmayı öğrendiklerini ifade eden Yılmaz, "Gözlerimiz kapalı onları neler hissettiklerini anlamaya çalıştık. Onları önemsiyor ve hayatlarını kolaylaştıracak çalışmaların artması için uğraşıyoruz. Bu yüzden bu etkinliğe aklımızla değil, yüreğimizle katıldık." diye konuştu.