Şanlıurfa'nın Viranşehir ilçesinde mevsimlik tarım işçisi ailenin oğlu Sinan Bozkan, Temel Eğitimden Ortaöğretime Geçiş Sınavı'nda (TEOG) Sistemi ikinci dönem ortak sınavında soruların tamamını doğru cevaplayarak Türkiye birincileri arasında yer aldı.

Şırnak Mahallesi'nde 10 çocuklu ailenin ferdi olan Bozkan, TEOG sınavında 120 sorunun hepsini doğru yaptığı için mutlu olduğunu söyledi.

Bozkan, kendisine emek veren öğretmenlerine teşekkür ederek, "Ailemin maddi durumu iyi değil, okullar tatil olunca yaz aylarında başka illere giderek tarlalarda çalışıyoruz. Bu yaz da ailemle birlikte başka bir yere giderek tarlada çalışacağız. Öğretmenlerim bana ekstra ders vererek yardımcı oldu hepsine teşekkür ediyorum. Çok mutluyum. Uzay mühendisi olup hayalimi gerçekleştirmek istiyorum." dedi. 

Baba Fuat Bozkan da 7 oğlunu evlendirdiğini, geriye kalan 3 çocuğunu ise imkanları ölçüsünde okutmaya çalıştığını ifade etti.

Mevsimlik işlerle ailesinin geçimini sağladığını ancak yaşlı olduğu için artık çalışmakta da güçlük çektiğini dile getiren Bozkan, "Oğlumun başarılı olmasına çok sevindim. Sağolsun öğretmenler çocuğumla ilgileniyor, gereken eğitimi veriyorlar. Hepsine teşekkür ediyorum. Gücümün yettiği kadar Sinan'ı okutacağım inşallah." diye konuştu.