Savaşların her zaman kadınları ve özellikle çocukları etkilediğine işaret eden Alkhannah, çocukların eğitiminin geleceğin inşaasına yönelik en önemli hizmet olduğunun altını çizdi.

Kuveyt Emiri başta olmak üzere Kuveyt devletinin ve halkının üzerine düşeni yapmaya hazır olduğunu kaydeden Alkhannah, “Bu bizim vazifemizdir. Bizim Suriyelilere yaptığımız hizmetler minnetle değil, kesinlikle Allah rızası için olacaktır” dedi.

Kuveyt İnsani Yardım Platformu’nun özellikle eğitim ve sağlık yardımları yapan bir kuruluş olduğunu dile getiren Alkhannah, “Bundan hareketle bir okulu açtık, bir okulun temelini attık. İnşallah bir kız İmam Hatip okulunun da temelini atacak, Sayın Valimizle işbirliği içerisinde okullar açmaya devam edeceğiz. Tüm bu hizmetler, okul çağında bulunan Suriyeli kız ve erkek öğrenciler için yapılan hizmetlerdir. Eğer bir öğrenci eğitim çağına geldiği zaman eğitime dahil olmazsa daha sonra bunu alması çok zordur. Bu hepimizin ortak hedefidir ve bir tarafın tek başına kaldıramayacağı bir yüktür. Bu nedenle tüm öğrencilerin eğitim göreceği mekanları inşa etmek zorundayız. İnşallah bu öğrenciler ülkelerine dönecekler ve bu tuğyan ve zulümden ülkelerini kurtaracak ve özgür bir şekilde yaşayacaklardır. Bu süreçten sonra Suriye içerisinde de okullar yapmaya inşallah devam edeceğiz” diye konuştu.

Suriye savaşının çok uzun sürdüğünü ve çocukları eğitmeye devam etmek zorunda olduklarını ifade eden Dr. Alkhannah, “Sayın Valimiz Abdullah Erin bu fırsatları bize sunmamış olsaydı, bir çok talebe bu hizmetlerden mahrum olacaktı. Bir Arap atasözü der ki, ‘Bana bir harf öğretene hayatım boyunca hizmet ederim’. Bizimle yaptıkları işbirliğinden dolayı Sayın Valimiz ve ekibi olmak üzere, bu yardımlaşmada bize katkıda bulunan herkese teşekkür ediyoruz. Bundan sonra da projelerimizi hayata geçirmek için buraya gelmeye devam edeceğiz. Allah’a bu hizmetleri yapabildiğimiz için Kuveyt halkı olarak şükrediyoruz. İnşallah bu ameller ile Allah bizden razı olur” dedi.

“SURİYE’DE ÖZGÜRLÜK FATURASI ÖDÜYORUZ”

Suriye’de büyük bir zulüm olduğunu, çok sayıda sakat, yetim ve mağdurun oluştuğunu ifade eden Said Yardım Derneği sorumlusu Hassoun Mohammad Sulaiman da “Suriye’de bir özgürlük faturası ödüyoruz. İnşallah bunun sonunda da başarılı olacağız” diyerek, Dr. Fahad Salah Alkhannah’a, Vali Abdullah Erin’e ve bu hizmetlerin gerçekleşmesinde emeği geçen herkese teşekkür etti.