Şanlıurfalılar Ağustos ayında yapılması düşünülen 37 bin öğretmen atamasında aslan payının Urfa'ya ayrılmasını istiyor.

Şanlıurfa’da 10 bin civarından öğretmen açığı var. Vatandaşlar konuşmalarında atanacak öğretmenlerin dağılımında en çok Şanlıurfa’ya kadro ayrılmasını istedi. Şanlıurfa’nın öğretmen açığının giderek arttığını söyleyen Urfalılar, “Umarız yeni atanacak olan 37 bin öğretmen içerisinden aslan payı Şanlıurfa’ya düşer ve eğitimdeki öğretmen acığımız giderilir” ifadelerini kullandı.

URFA'NIN SINAVLARDA SON SIRALARDA OLMASININ NEDENI CİDDİ ÖĞRETMEN AÇIĞI Türkiye genelinde 250 binin üzerinde atama bekleyen öğretmenin olduğunu hatırlatan öğrenci velilerinden Ahmet Kılıç ise, “Öğretmen açığı eğitim sistemimizin en ciddi problemlerinden biridir.Önceki Aralık ayında 6552 sayılı yasanın TBBM Plan ve Bütçe görüşmelerinde Milli Eğitim Bakanımız Nabi Avcı 116.608 öğretmen açığının olduğunu belirtmiştir. Öğretmen açığının büyük bir bölümü ise Doğu ve Güneydoğu Anadolu Bölgesindedir. Ne acıdır ki bu açık ücretli öğretmenlerle veya farklı branşta öğretmenlerin derslere girmesiyle doldurulmaktadır. Bizler ücretli değil daimi çalışan öğretmen istiyoruz. Tüm öğretmenler kadroya alınmalı. Şanlıurfa başta olmak üzere Türkiye genelinde açık kapatılmalıdır” diye konuştu.

URFA’DA ÜCRETLİ ÖĞRETMEN SAYISI BİN CİVARINDA Bazı sendika yöneticileri ise, “Şanlıurfa’da derse giren bine yakın  ücretli öğretmenimiz var. Bunun yanında farklı branş öğretmenlerinin doldurduğu dersleri de düşünürsek ilimizin yaklaşık 10 bin öğretmen açığı bulunmaktadır. Son bir yıldır ilimizin zorunlu hizmet bölgesi olması bir nebze olsun öğretmen sirkülasyonunu azalttı. Fakat yeni atanan öğretmenlerimizle yaptığımız sohbetlerde "aldığımız maaşın en az yarısını ev kirasına veriyoruz, nasıl kalabiliriz ki" diye serzenişleri olmaktadır. En önemli eğitim çağı ilkokulda bir öğrenci 3-4 defa öğretmen değiştirebiliyor .Bu durum ilimizin yapılan Ulusal sınavlarda son sıralarda olmasının en önemli sebeplerinden biridir. Şu günlerde gündemde olan  bir kısmı seçimden önce bir kısmı Ağustos ayında olmak üzere 37 bin öğretmen atanacak olması özelikle ilimizin öğretmen açığının kapatılması adına son derece yararlı  olacağını düşünüyoruz. Umut ediyoruz ki Milli Eğitim Bakanımız Nabi Avcı'nın belirttiği 116 bin öğretmen  bir an önce atanarak eğitim sisteminizdeki bu yara sarılmış olur” dedi.

AÇIK BİR TÜRLÜ KAPATILAMIYOR Şanlıurfa kamuoyu ve eğitimciler öğretmen açığının kapatılarak Şanlıurfa’nın eğitimde hızlı yol almasını umuyor. Daha önce hükümet tarafından atamalarda aslan payı verilen Şanlıurfa’da öğretmen açığı akıl almaz şekilde artıyor. Açığın kapatılması için kalıcı çözüm bekleniyor.