Okulun sınıflarını ve sanat atölyesine dönüştürülen lojmanını gezerek öğrencilerle sohbet eden Vali Erin, Aysel öğretmen’e teşekkür etti.

Aysel öğretmenin yaptıklarının, imkânsızlıklara rağmen nelerin başarılabileceğinin açık bir örneği olduğunu belirten Şanlıurfa Valisi Abdullah Erin, “Bu kadar yüksek öğrenci sayısına sahip ilimizde başarının yaygınlaştırılması amacıyla yapılacak çalışmaların tüm mahallelerimizde ortaya konmasını talep ediyoruz. Milli Eğitim Müdürümüz, eğitim öğretim camiamızdaki tüm arkadaşlarımız ve kaymakamlarımızla bunun takipçisi olacağız. Daha çok Aysel öğretmenler istiyoruz. Çok sayıda Aysel hocalara ihtiyacımız var. Devlet imkânlarımız geçmişle kıyaslandığında bugün çok iyi durumda. Elbette fiziki anlamda bazı eksikliklerimiz var. Çok yüksek bir öğrenci sayısına sahibiz. 700 bin civarında öğrencimiz, 2 bin 300’ün üzerinde okulumuz var. Yeni yapmamız gereken derslikler var. Öğrencilerimizin kendilerini geliştirebilecekleri ve geleceğe rahat şekilde hazırlayabilecekleri ortamları oluşturma çabasındayız. Ama herşey dört dörtlük fiziki altyapının olmasıyla ortaya çıkmıyor. Çok zor şartlarda ve imkânsızlıklar içinde kendimizi adadığımız, başarıya odaklandığımız halde çok güzel sonuçların ortaya çıkabildiğinin en iyi örneği, bugün ziyaret ettiğimiz Başören köyümüzün okulu ve onun mimarı olan Aysel öğretmenimiz. Onu tekrar tebrik ediyor, çalışmalarının tüm öğretmenlerimize örnek teşkil etmesini diliyoruz” dedi.

Okula atandığı zaman, okulun imkânsızlıklar içerisinde olduğunu belirten Başören İlkokulu Öğretmeni Aysel Ösüz ise, çocukların okula gelmek istemediğini görünce ilk iş okulun fiziki şartlarını düzeltmekle işe başladığını söyledi. Okulun parkelerini, halılarını, boyasını, perdelerini, masalarını yenilediklerini, çocukların sevebileceği şekilde okulu boyadıklarını ifade eden Aysel Ösüz, “Okulu boyarken çocukların sevdiği çizgi film karakterlerini de kullandık. Nihayetinde okul onların yuvasıydı. Gerçekten emeklerimiz ziyan olmadı. Şu an çocuklarımız seve seve okula geliyorlar. Devamsızlık sorunumuz ortadan kalktı. Buna ek olarak okulun kullanılmayan lojmanlarını sanat atölyesine çevirdim. Çocuklarım orada ahşap boyama yapıyor, örgü örme çalışmaları yapıyorlar, 11 çeşit müzik aleti ile tanıştılar. Şu an melodika ile yedi parçayı kolaylıkla çalabilir hale geldiler. Buna ek olarak yapmış olduğum projeleri yenilikçi eğitim öğretim ödülleri programına proje olarak sundum, iki hafta önce bölge birinciliğini bizim okulumuz kazandı” dedi.

YILIN ÖĞRETMENİ AYSEL ÖSÜZ

Eğitim ve Öğretim alanında özgün ve modern uygulamaların ödüllendirilerek teşvik edilmesi ve paylaşımın sağlanması amacıyla yürütülen “Eğitim ve Öğretimde Yenilikçilik Ödülleri’’ yarışmasına 2016-2017 Eğitim Öğretim yılında 3357 başvuru yapılmış, bu başvurular arasında Şanlıurfa Karaköprü Başöören (Akziyaret) İlkokulu sınıf Öğretmeni Aysel Ösüz, Kurumsal Kapasitenin Geliştirilmesi kategorisinde “Dünyayı Güzelleştirecek Çocuklar” projesiyle ödüle layık görülmüştü.

Kendisi de köy çocuğu olan ve tek hayali öğretmen olmak olan Aysel Ösüz, görev yaptığı köy okulunda gerçekleştirdiği çalışmalarla okulu öğrencilere sevdirdi. Okulun lojmanını da öğrenci ve annelerine tahsis eden Aysel Öğretmen’in çalışmaları, Türkiye’deki öğretmenlere örnek olarak gösterildi.

Aysel Ösüz, Şanlıurfa’nın Aşağıkülünçe Köyü’nde, 1988’de dünyaya geldi. Babasını ilkokuldayken kan kanserinden kaybetti. Üç odalı bir evde, minderlerden yaptığı çalışma masasında defterlerini, kitaplarını kardeşleriyle paylaşarak okumaya çalıştı. Ortaokulda Çağdaş Yaşamı Destekleme Derneği (ÇYDD) bursunu kazanarak ‘Kardelen’lerin arasına katıldı.

Bundan 13 yıl önce okuduğu Atatürk Lisesi’nde derece yapınca, Kardelen olarak katıldığı bir okulun açılış töreninde, kendisine ne olmak istediğini soran, dönemin Başbakanı Recep Tayyip Erdoğan’a “Öğretmen olmak istiyorum” dedi ve bunu da başardı. Hem de öyle bir öğretmen oldu ki; çocuklar için köye park kurdurdu. Lojmanında nakış, dikiş kursları açıp “Kızlarınız bunları da öğrenecek” diyerek, aileleri çocuklarını okula yollamaya ikna etti. Öğrencilerini bateriyle tanıştırdı. Şanlıurfa’nın Başören Köyü’ndeki ilkokulda üç yıldır öğretmenlik yapan 29 yaşındaki Aysel öğretmen yaptıklarıyla hem öğrencileri hem köy halkının gönlünü kazandı.