Karaköprü Belediyesinin öğrencilerin hizmetine sunduğu okuma salonları ve halk kütüphanesi okulların yarıyıl tatiline girmesiyle birlikte sınavlara çalışmak isteyen öğrencilerin uğrak yeri haline geldi.

Sınavlara hazırlanan ve okul derslerine çalışan öğrenciler sessiz ve sıcak bir ortamda ders çalışmak için Seyrantepe, Esentepe, Atakent ve Doğukent Mahallelerindeki okuma salonları ile Çankaya Mahallesindeki halk kütüphanesini tercih ediyor. Okuma salonlarında ve kütüphanede öğrencilere internet imkânı da sunulurken, burada öğrenciler video ders izleyip çalışmalarını pekiştiriyor.  

Karaköprü Belediye Başkanı Metin Baydilli Karaköprü’ye kazandırdıkları okuma salonlarından gençlerin faydalandığını görmekten mutluluk duyduklarını belirterek, “Biz yerel yöneticiler olarak gençlerimizin eğitimine de katkı sağlamak için çabalıyoruz. Bu doğrultuda her mahallemize okuma salonu kazandırma hedefimiz var. Esentepe, Seyrantepe, Doğukent ve Atakent mahallelerimizde faaliyete koyduğumuz okuma salonları ile halk kütüphanemizde gençlerimiz gelip ders çalışıyor ve sınavlara hazırlanıyor. İnşallah diğer mahallelerimizde de okuma evi kazandırmak için çalışmalarımız olacak. Tüm öğrencilerimize derslerinde ve sınavlarında başarılar diliyorum” diye konuştu.

Karaköprü Belediyesi okuma evleri ve halk kütüphanesi 08.00 17.00 saatleri arasında gençlere hizmet veriyor.