Dövizdeki kur artışlarıyla ilgili tespitlerde bulunan Batırel, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın gerçekleştireceği Katar ve Birleşik Arap Emirlikleri ziyaretlerine dikkat çekti.

ÇİL YAVRUSU GİBİ DAĞILIRLAR.

Hükümetin piyasaları yakından izlediği ve kimin ne yaptığını bildiğini belirten Batırel ‘’Hükümet piyasaları çok yakından izliyor. Kimin ne yaptığını biliyor. Cumhurbaşkanı 6-7 Aralık’ta Katar’ı, şubat başında da BAE’yi ziyaret edecek. Bu ülkelerden sağlanacak, 50 milyar dolarlık bir fon bütün hesapları bozar. Çil yavrusu gibi dağılırlar. Erdoğan usta bir satranç oyuncusu gibi her zaman 4-5 hamle sonrasını düşünerek karar alır. Bugüne kadar kendine güvenenleri hiç yanıltmadı. Hep doğruları yaptı. En zor gününde vatandaşının yanında yer aldı. Üç kuruşluk kur hareketine pabuç mu bırakacak? Hiç şüpheniz olmasın. Eğer faiz konusunda gemileri yakmışsa elinde çok önemli bir koz vardır. Merak etmeyin yakında açıklanır…”

"50 MİLYAR DOLARLIK FON BÜTÜN HESAPLARI BOZAR"

Batırel yazısında Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın yapacağı Katarve Birleşik Arap Emirlikleri ziyaretlerine atıfta bulunarak, "Bu ülkelerden sağlanacak 50 milyar dolarlık bir fon bütün hesapları bozar. Çil yavrusu gibi dağılırlar." ifadesini kullandı.