Şanlıurfa Büyükşehir Belediye Başkanı Zeynel Abidin Beyazgül, göreve başlamasının ardından belediyede yapılan ve uygulanan tasarruf tedbirleriyle ilgili basın açıklaması yaptı.

Büyükşehir Belediyesi Makine İkmal Şube Müdürlüğünde; Genel Sekreter Yardımcıları Selami Yıldız, Mahmut Kırıkçı, ŞUSKİ Genel Müdürü Emin Özçınar ile birlikte tasarruf edilen araçlarında yer aldığı alanda açıklama yapan Başkan Beyazgül, detaylı bilgiler verdi.

7 milyon 251 bin lira tasarruf sağlanacak.

Göreve başlamalarının ardından araç konusunda aldıkları tasarruf tedbirleriyle 7 milyon 251 bin lira belediyenin tasarruf sağlayacağını belirten Beyazgül ‘’Bundan böyle belediyeye ait araçları hiç kimse şahsi aracı olarak kullanamayacak. Görevi gereği zorunlu olarak mesai dışı çalışması gerekenler haricinde tüm araçlar mesai bitiminde kendi dairelerinin otoparklarına çekilecek. Kesinlikle dışarıya çıkarılmayacak. Çıkaranlar ve izin verenler olursa haklarında yasal işlem başlatılacak’’ dedi.

Araçlar kişi tahsisi değil, hizmet tahsisi olacak.

Tasarruf tedbirleri noktasında hareket ederek belediye de bir genelge hazırladıklarını belirten Beyazgül ‘’Bu genelge ile hizmet kullanımı olarak araçların tahsisi kararlaştırıldı. Tüm araçlar kişi tahsisi değil, hizmet tahsisi olacak. Tüm araçları her daire için oluşturduğumuz ihtiyaca göre görev emri ile kullanılacak’’ dedi.

Rakamları açıkladı.

Beyazgül, tasarruf edilen araçların rakamlarını da açıkladı. Peugeot marka 25, Renault marka 7, Ford marka 10, İsuzu marka 1 ve toplamda 44 araçtan 1 milyon 403 bin yakıttan, 116 bin 970 lira ise kiralama bedelinden tasarruf edildiğini bildirdi. Beyazgül, fen işleri dairesinde ise 7 iş makinesi, 24 araç, 10 Tourneo araç, 1 İzusu marka olmak üzere 42 aracın 775 bin lira kira bedelinden, 2 milyon 200 bin ise yakıttan tasarruf sağlandığını da açıkladı. ŞUSKİ’de de 40 aracın yanı sıra, iş makineleri, 14 pikap, 3 traktör kepçe, binek araç 12 olmak üzere genel bir tasarruf sağlandığının da altını çizdi.

Ek binalardan tasarruf edilecek.

Beyazgül, toplantı da büyükşehir belediyesi tarafından aylığı çok yüksek miktarlarla kiralanan ek binalarla ilgili de tasarruf tedbirleri uygulanacağını ve bir kısmının kiradan çıkarılacağını belirtti.

Büyükşehir’in borcu ne kadar ?

Beyazgül, açıklamasının sonunda gazetecilerin sorularını yanıtladı. Bir gazetecinin ‘’Belediye’nin 1.5 milyar lira borcunun olduğu doğru mu?’’ sorusunu yanıtlayan Beyazgül ‘’Yüksek bir borcumuzun olduğu doğrudur. Bunu daha geniş bir çerçeve ile konuşmamız gerekiyor. Hizmet karşılığı olan borçlar var. Bu bizi ümitsizliğe sevk eden bir durum değil. Yeniden hizmetlerimize devam edeceğiz. Belediyeler tüzel kişiliklerdir. Elbette borçlar bizim borçlarımızdır. Rakamsal olarak bunları önümüzdeki süreçte detaylı bir şekilde açıklayacağız’’ dedi.