Şanlıurfa’da semt pazarlarındaki fiyat artışlarına vatandaşlar tepki gösterdi.

Sebze ve meyve fiyatlarının yüksek oluşu, alım ve satım gücünü de düşürdü. Vatandaşlar yüksek fiyatlara tepki gösterdi.

‘’Pazar yerlerimize ateş düşmüş’’

Şanlıurfalı usta ressam Fuat Kürkçüoğlu, sebze ve meyve fiyatlarına veryansın ederek ‘’Pazar yerlerimize ateş düşmüş’’ dedi.

Hangisi pahalı satıyor ?

Mehmet Salih Yıldırım ise ‘’Parası çok olan pazara gelsin’’ dedi. Patlıcanın 7, domatesin 7, biberin 10, salatalığın 5 TL’ye satıldığını bildiren Yıldırım ‘’Şimdi nasıl olacak? Hal pazarı mı pahalı veriyor ? Pazarcılar mı yüksek satıyor?’’ dedi.

‘’Semt pazarları niye var ?’’

Fotoğraf sanatçısı Mehmet Koyuncu ise konuyla ilgili yaptığı değerlendirme de ‘’Semt pazarları niye var? Halka yüksek fiyattan mal satıp köşeyi dönmeleri için mi ? ‘’Sana tezgah vereceğim, günde 150 lira kazanacaksın’’ dersen belediye kapısında binlerce kişi sıraya geçer bana tezgah ver diye. Her bir pazarcı 500-1000 lira arası kazanmıyorsa ben bir şey bilmiyorum. Bu kar farkı tabi ki bizden çıkıyor. Belediyeler bedavaya yakın tezgah yerleri versin. Sadece sert kurallar koysun. %10 kar marjı dışına çıkılmayacak denilsin. Çıkan şutlansın. Halk ucuza sebze/meyve yesin. Çiftçi kazansın. İnanın yüzlerce işsiz seve seve kabül eder’’ dedi.

MEDYAURFA.COM

İLGİLİ HABER

Fırsatçılara karşı daha sert ve net tedbirler alınacak