Başbakan Yardımcısı Fikri Işık, "Cizre halkı layık olduğu hizmetlere bir bir kavuşuyor. Devletimizin, hükümetimizin gönderdiği para birtakım yanlış yerlere gitmek yerine halkın ihtiyaçları için harcandığında vatandaş haftada bir su almaktan, 24 saat kesintisiz, arıtılmış, tertemiz suya kavuşuyor." dedi.

Şırnak'ın Cizre ilçesinde temaslarını sürdüren Işık, Cizre Belediyesinin yeni hizmet binasının temel atma törenine katıldı.

Işık, ilçede güzel hizmetlerin yapılmaya başlandığını vurguladı. İlçeye gelirken yol üzerinde bulunan binaların çatısındaki su depolarının dikkatini çektiğini ifade eden Işık, "Vali beye bu durumu sorduğumda, 'Haftada bir gün Cizre'ye su veriliyor.' dedi. Düşünün bu çağda, Cizre gibi Dicle Nehrinin kenarında tarihin her döneminde en önemli yerleşim yerlerinden biri olan bir ilçede vatandaş haftada bir su alabiliyor. Bu kabul edilemez bir şey. Bu, aslında övündükleri o belediyeciliğin en temel göstergesi." diye konuştu.

Sorunun giderilmesi için Devlet Su İşleri, görevlendirme yapılan Cizre Belediyesi ve Şırnak Valiliğinin el ele verdiğini dile getiren Işık, 2 yada 3 ay içerisinde hem arıtma tesisinin hem de altyapının tamamlanacağını müjdeledi.

"İnşallah Cizre 24 saat kesintisiz arıtılmış tertemiz su içecek." diyen Işık, şunları kaydetti:

"Cizre halkı layık olduğu hizmetlere bir bir kavuşuyor. Devletimizin, hükümetimizin gönderdiği para birtakım yanlış yerlere gitmek yerine halkın ihtiyaçları için harcandığında vatandaş haftada bir su almaktan, 24 saat kesintisiz, arıtılmış, tertemiz suya, son derece modern bir belediye binasına kavuşuyor. Cizre, son derece güçlü bir altyapıya ve üstyapıya kavuşuyor."

Başbakan Yardımcısı Işık, yapılan hizmetlerden dolayı Cizre Belediye Başkan Vekili ve Kaymakam Faik Arıcan ile çalışmalara destek veren Şırnak Valiliği, sivil toplum kuruluşları ve vatandaşlara teşekkür etti.

Konuşmaların ardından yeni hizmet binasının temeli atıldı.