MARDİN (AA) - İçişleri Bakanlığınca Kanun Hükmünde Kararname (KHK) kapsamında görevlendirme yapılan Mardin Büyükşehir Belediyesi, "Çocuk gülerse şehir güler" sloganıyla kentteki bütün mahallelere çocuk parkı yapacak.

Mardin Büyükşehir Belediyesi, "Çocuk gülerse şehir güler" sloganıyla başlattığı çocuk parkı çalışmalarına devam ediyor.

Kent ve ilçe merkezlerinde yapılan parklar ile çocukların sosyal olmalarını hedefleyen belediye, kırsal mahallelerde de park çalışmalarını hızlandırdı.

Büyükşehir Belediye Başkanvekili Vali Mustafa Yaman, kırsal mahallelerde çocukların mutlu olması için park çalışmaları yapacaklarını kaydetti.

Şehir merkezinde yer alan park imkanlarının kırsal mahallelerde de olacağını belirten Vali Yaman, "Çocuk gülerse şehir güler" sloganı kapsamında parksız mahalle kalmayacağını belirtti.

Amaçlarının çocukların her yönüyle mutlu olduğu bir kenti inşa etmek olduğunu aktaran Yaman, "Çocukların mutlu olduğu bir şehir gelişimini de sağlıklı tamamlar. Özellikle çocukların daha sosyal olmaları, teknoloji ve internetten bir nebze uzaklaşmaları için çocuk dostu çalışmalara öncelik verdik. İl genelinde kısa sürede bir çok parkı vatandaşlarımıza hediye ettik." diye konuştu.

Bütün kırsal mahallelerin parklar ile tanışmasını istediklerini söyleyen Yaman, şunları kaydetti:

"Kırsal mahallerimizin değişimi için de kolları sıvadık. Birçok farklı konuda projelerimizi kırsal mahallelerimizde hayata geçiriyoruz. Kanalizasyon sorunu, su sıkıntısı gibi temel konuların yanında taziye evleri konusunda da ciddi bir çalışma içindeyiz. İşte bunların yanında çocuklarımızın da gülmesi adına kırsal mahallelerimizi parklar ile donatmak istiyoruz."