KİLİS (AA) - RIDVAN KORKULUTAŞ - Bacağına 5 yaşındayken yanlış bir enjeksiyon yapılması nedeniyle yürüme yetisini yüzde 80 kaybeden 26 yaşındaki Emre Yıldız, öğretmeninin tavsiyesiyle başladığı bilek güreşinde, Türkiye şampiyonluğu ve dünya ikinciliği elde etmenin gururunu yaşıyor.

Yıldız, 5 yaşında yüksek ateş nedeniyle götürüldüğü hastanede yanlış yapılan enjeksiyon sonucu, yürüme yetisini büyük oranda kaybetti.

Küçük yaşta başına gelen talihsiz olay nedeniyle zor yıllar geçiren Emre Yıldız'ın hayatı, bilek güreşine başladıktan sonra değişti.

Beden eğitimi öğretmeninin tavsiyesiyle 11 yaşında bilek güreşine yönelen Yıldız'ın yürüme yetisinde 15 yaşından sonra geçirdiği ameliyatlar sayesinde az da olsa iyileşmeler oldu.

Yıldız, antrenörü İsmail Kurt'un desteğiyle, 2010 yılında Türkiye şampiyonluğu ve Rusya'da düzenlenen dünya şampiyonasında ise sağ kolda ikincilik, sol kolda üçüncülük elde etti.

Yeni başarılar elde etmek için antrenmanlarını yoğun bir şekilde sürdüren Yıldız, AA muhabirine yaptığı açıklamada, sporun, insanların sosyal yaşama adapte olmasında önemli bir rolü olduğunu söyledi.

- "Engelimi bileğimle devirdim"

Beden eğitimi öğretmeni sayesinde bilek güreşine yöneldiğini ve spor sayesinde yaşamını mutlu bir şekilde sürdürdüğünü anlatan Yıldız, engelli olan herkesin spora yönelerek yeteneklerini keşfetmesi gerektiğini belirterek şunları kaydetti:

"İsmail Hocam'la tanıştım, bana yardımcı oldu ve bu spora başladım. İlk gittiğim turnuvada gençler kategorisi olmadığı için büyüklerde yarıştım. İlk olarak bir derece yapamadım. Daha sonra katıldığım gençler kategorisinde Türkiye şampiyonu oldum ve Avrupa şampiyonasına gitmeye hak kazandım. Benim engelim bir hata sonucu oluştu ama hayata spor yaparak küsmedim ve engelimi bileğimle devirdim. Daha çok çalışarak daha iyi yerlere gelmek istiyorum."

- "İnsanların içine kapanmaması lazım"

Yıldız, insanların yaşadıkları olumsuzluklar karşısında pes etmeden hayatını sürdürmesi gerektiğine dikkati çekerek "Spor yapmak çok iyi bir şey. Spor sayesinde birçok aktivitenin içerisinde yer alabiliyorsunuz. Yeni arkadaşlar ediniyorsunuz, hayata yabancı kalmıyorsun. İnsanların kendi içine kapanmaması lazım. Bu nedenle spor çok önemli bir vazife üstleniyor, herkesi spor yapmalarını öneriyorum." ifadelerini kullandı.

Türkiye Vücut Geliştirme, Fitness ve Bilek Güreşi Federasyonu Kilis Temsilcisi İsmail Kurt da bilek güreşinin herkes tarafından yapılabilecek bir spor dalı olduğuna dikkat çekti.

Yıldız'ın, spora başladığı günden itibaren büyük bir istekle çalıştığını anlatan Kurt, şunları söyledi:

"Emre benim yanıma geldiğinde 6. sınıftaydı. Buraya geldikten sonra, engellilerin de bu sporu yapabileceğini kanıtlamak için çalışmaya başladık. Bu sene Türkiye şampiyonluğuna hazırlandıktan sonra milli takıma giderek en güzel şekilde ülkemizi temsil etmek istiyoruz. Bilek güreşi engellilerle sağlam olan insanların birlikte yapabildiği tek spor. O yüzden buradaki engelli arkadaşlarımızla sağlam arkadaşlarımızın bir arada kaynaşarak onların toplumda var olduğunu ispatlamış oluyoruz."