GAZİANTEP (AA) - Gaziantep Büyükşehir Belediyesi ve Diyanet İşleri Başkanlığı işbirliğiyle düzenlenen Gaziantep Kitap ve Kültür Etkinlikleri Fuarı açıldı.

Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin, İstasyon Parkı'nda düzenlenen fuarın açılışında yaptığı konuşmada, İstasyon Meydanı'nın çok önemli ve kimlikli bir mekan olduğunu söyledi.

Orucun yalnızca mideyle tutulmadığını ifade eden Şahin, manevi iklim için zihinsel dönüşümün çok önemli olduğunun altını çizdi.

Kitap fuarlarının büyük bir hazine olduğunu ifade eden Şahin, "Kitap 'en iyi arkadaş' diye öğrendiğimiz, geleceğe, ufuklara, vizyonumuza dair bizi geliştiren en önemli gücümüz. Cehaletle mücadele etmek için en önemli silahımız. Kitapları çoğaltmamız ve fırsatları artırmamız gerekiyor." dedi.

Diyanet İşleri Başkanlığı'nın bu tür fuarları İstanbul ve Ankara'da yaptığını hatırlatan Şahin, fuarın Gaziantep'te açılmasından dolayı Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Mehmet Görmez'e teşekkür etti.

Şahin, insanlığın iyiye gitmediğini belirterek, "Dünyanın adalete, barışa, kardeşliğe ihtiyacı var. İyiliği, doğruyu çoğaltmaya ihtiyacı var. Buradaki eserleri okuyup, anlayıp, anlatmak ve yaşatmak durumundayız." dedi.

Açılışa, Gaziantep Üniversitesi Rektörü Ali Gür, Gaziantep İl Müftüsü Ahmet Çelik de katıldı.

İstasyon Parkı'nda bin 500 metrekare kapalı alanda 22 Haziran'a kadar açık kalacak fuara 70 yayıncı katıldı.