Gümrük ve Ticaret Bakanı Bülent Tüfenkci, 30'uncu Ahilik Haftası etkinlikleri kapsamında Gaziantep Esnaf Buluşması'na katıldı.

Gaziantep Valiliği, Büyükşehir Belediyesi ile Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği tarafından Dülük Tabiat Parkı'nda Gaziantep Esnaf Buluşması programı düzenlendi.

Bakan Tüfenkci'nin katıldığı etkinlikte, küs esnafların barıştırılması ve zorda kalan esnafa destek gibi konuların anlatıldığı kente özgü "esnaf sahresi" canlandırıldı.

Bülent Tüfenkci, burada yaptığı konuşmada, Ahilik kültürünün çok anlamlı olduğunu ifade ederek, bu kültürün yaşanmasına vesile olan kurum ve esnaflara teşekkür etti.

Sanko Holding Onursal Başkanı Abdulkadir Konukoğlu da fabrikanın her alanında çalıştığını ancak ustalıktaki zevki başka yerde bulamadığını söyledi.

Konuşmaların ardından esnafla bir süre sohbet eden Bakan Tüfenkci, sorunlarını dinlediği esnafla hatıra fotoğrafı da çektirdi.

Programa, AK Parti Gaziantep Milletvekili Nejat Koçer, Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği Başkanı Ömer Küsbeoğlu, Gaziantep Sanayi Odası Başkanı Adil Sani Konukoğlu, Gaziantep Ticaret Odası Başkanı Beyhan Hıdıroğlu, kurum temsilcileri ve çok sayıda esnaf ile aileleri katıldı.