MARDİN (AA) - Mardin'in Nusaybin ilçesinde oto tamircisi Abbas Ekingen, iş yerinde tavşan, tavuk, horoz, bıldırcın, güvercin, kanarya ve köpek gibi çeşitli türde bir çok hayvana özenle bakıyor.

Nusaybin ilçesinde yaşayan yüksekokul mezunu 33 yaşındaki Ekingen, 8 yaşında babasının yanında başladığı oto tamir işini sürdürüyor. Ekingen'in iş yerinde hayvanlara olan ilgisi görenleri şaşırtıyor.

Hayvan sevgisi ile herkese örnek olan Ekingen, iş yerinde tavşan, tavuk, horoz, bıldırcın, güvercin, kanarya ve köpek gibi çeşitli türde bir çok hayvanın özenle bakımını gerçekleştiriyor.

Ekingen, AA muhabirine yaptığı açıklamada, iş yerinde birçok hayvan beslediğini, ilk önce tavuk ve horoz ile ardından da bıldırcın, güvercin, tavşan ve köpek gibi hayvanları beslemeye başladığını söyledi.

Hayvanları çok sevdiklerini ve bakımlarını özenle yaptıklarını aktaran Ekingen, şöyle dedi:

"Kendimi bildim bileli bu işteyim. Hayvanları seviyoruz. Burada çok çeşit var. Tavşan, güvercin, bıldırcın, köpek, tavuk ve horoz gibi hayvanlar var. İş yerinde geziyorlar, rahatsız olmuyoruz. Hayvanların sesleri güzel hoşumuza gidiyor."

Hayvanların çalışmalarına engel olmadığını aksine kendilerini motive ettiğini aktaran Ekingen, çalışınca hayvanları yanlarında gördüklerinde mutlu olduklarını dile getirdi.

Müşterilerin ortamdan rahatsız olmadığını anlatan Ekingen, "Müşterilerimiz de görünce hoşlarına gidiyor, yavru istiyorlar. Bizler de varsa onlara veriyoruz. Hayvan beslemeleri için herkese tavsiyede bulunuyorum." ifadelerini kullandı.

Vatandaşlardan Mehmet Eşref Kızmaz ise, araba tamir için iş yerine ilk geldiğinde çok sayıda hayvan görünce şaşırdığını, daha sonra bu duruma alıştıklarını belirtti.

Hayvan sevgisinden dolayı ustaları tebrik ettiğini kaydeden Kızman, "İlk başta gördüğümüzde şaşırdık. Sonra baktık çok güzel. Hayvanlarla iç içe çalışıyorlar. Bu hoşumuza gidiyor. Hayvan sevgilerini takdir ediyoruz. Çeşitli hayvanları görünce hoşumuza gidiyor. Sanki bir hayvanat bahçesi gibi bir çok çeşit hayvan var." diye konuştu.