İnsan Hak ve Hürriyetleri (İHH) İnsani Yardım Vakfı, Suriye'de Zeytin Dalı Harekatı ile terör örgütü PYD/PKK'dan kurtarılan Burseya Dağı çevresinde yaşayan yardıma muhtaç 4 bin 400 aileye yaş sebze ve meyve dağıttı.

İHH İnsani Yardım Vakfı Suriye yardım çalışmaları kapsamında Türk Silahlı Kuvvetleri (TSK) ile Özgür Suriye Ordusu (ÖSO) tarafından güvenli bölge haline getirilen Burseya Dağı eteklerinde yaşayan sivil halka toplam 22 ton sebze ve meyve yardımı yaptı.

Dağıtım hakkında AA muhabirine bilgi veren İHH Kilis Basın Birim Sorumlusu Ali İmran Durman, "Savaşın ilk gününden itibaren Suriye'de birçok alanda yardım çalışmalarımız devam ediyor. Başta gıda, sağlık, eğitim, barınma olmak üzere her türlü insani yardımı sivil halka ulaştırma gayreti içerisindeyiz. Bugün de ihtiyaç sahibi ailelere meyve ve sebze dağıtımı yaptık." dedi.

Burseya Dağı eteklerindeki derme çatma barınaklarda 4 bin 400 aileye dağıtım yapıldı.

İHH'nın ulaştırdığı yardımları alan Suriyeli 6 çocuk babası Ebu Ömer, Türk halkına teşekkür etti.

Zeytin Dalı Harekatı kapsamında ocak ayı sonunda ele geçirilen Burseya Dağı ve çevresinde terör örgütü PYD/PKK'ya ait çok sayıda güçlendirilmiş mevzi ve tünel ortaya çıkmıştı. Stratejik öneme sahip dağın TSK ve ÖSO tarafından ele geçirilmesinin ardından terör örgütünün Kilis'e yaptığı saldırılar kısmen savuşturulmuş, Azez'deki sığınmacı kampları güvene alınmıştı.