GAZİANTEP (AA) - Gaziantep'in İslahiye ilçesinin düşman işgalinden kurtuluşunun 96. yıl dönümü törenle kutlandı.

İslahiye Demokrasi Meydanı'ndaki törende, İslahiye Belediye Başkan Yardımcısı İzzet Aytekin, Atatürk Anıtı'na çelenk sundu.

Saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı'nın okunmasının ardından Belediye Belediye Başkan Yardımcılarından Ergin Mideoğlu, günün anlam ve önemini belirten konuşma yaptı.

İslahiyelilerin kurtuluş günlerini kutlayan Mideoğlu, 15 Temmuz darbe girişimine dikkati çekerek, "O gece umutlarımıza, hayallerimize, özgürlüğümüze pranga vurulmak istendi. O gece elleri silahlı karanlık adamlar, ülkemizin kalbi olan Türkiye Büyük Millet Meclisi'ni bombaladılar. Devletin tüm kurum ve kuruluşlarını zaptettiler. Her gün gelip geçtiğimiz caddeleri, okul önlerini kesmiş haramiler gibiydiler." diye konuştu.

Törende, öğrenciler şiir okudu, mehter takımı ve halk oyunları ekipleri gösteri sundu.

Törene, 106. Topçu Alayı Komutanı Topçu Albay Metin Aydın, daire amirleri, okul müdürleri, öğretmenler, öğrenciler ve vatandaşlar katıldı.

Protokol üyeleri, daha sonra İslahiye Belediyesinin konferans salonunda Karaoğlan İlk ve Ortaokulu öğrencilerinin 15 Temmuz Demokrasi Zaferi ve şehitler anısına düzenledikleri Milli İrade Fotoğraf Sergisi'nin açılışını yaptı ve sergiyi gezdi.

Kutlamalar, İlçe Müftüsü Ramazan Dolu'nun yaptığı duayla sona erdi.