KİLİS (AA) - Ramazan Bayramını ülkelerinde geçirmek isteyen Suriyelilerin Kilis'teki Öncüpınar Sınır Kapısı'ndan ülkelerine geçişleri sürüyor.

İç savaştan kaçarak Türkiye'ye sığınan Suriyelilerin bir bölümü, geçen salı günü itibarıyla sınır kapısından ülkelerine geçiş yapmaya başladı.

Kilis İl Emniyet Müdürlüğü ve İl Jandarma Komutanlığı ekipleri nezaretinde sınır kapısına giden Suriyeliler, Göç İdaresi İl Müdürlüğü tarafından kurulan merkezde kayıtları yapıldıktan sonra ülkelerine gönderiliyor.

Öte yandan İnsan Hak ve Hürriyetleri (İHH) İnsani Yardım Vakfı tarafından, sırada bekleyen Suriyelilerin sıcak havadan etkilenmemeleri için brandalarla gölgelik oluşturuldu.

Suriyeli Enver Hafız, gazetecilere, 3 yıl sonra yaşadığı bölge olan Azez’de bayramı geçireceği için çok mutlu olduğunu söyledi.

Verilen izin sayesinde akrabalarını görebileceğini dile getiren Hafız, "3 yıl önce Azez'den Türkiye'ye geldim. Bize ülkemize geçebilme imkanını sağladığı için Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a çok teşekkür ediyorum. Allah Türk halkından razı olsun." dedi.

Göç İdaresi İl Müdürlüğü yetkilileri, geçişlerin serbest olmasıyla birlikte, son 4 günde 11 bin civarında Suriyelinin ülkesine gittiğini kaydetti.