Türk İşbirliği ve Koordinasyon Ajansı Başkanlığı (TİKA), Gürcü çiftçilerinin eğitiminde kullanılmak üzere Gürcüceye çevrilmiş Türk zirai eğitim filmlerini, Tiflis Teknik Üniversitesi'ne teslim etti.

Üniversitede düzenlenen programa TİKA Orta Asya ve Kafkaslar Dairesi Başkanı Dr. Ali Özgün Öztürk, TİKA Tiflis Ofisi Koordinatörü Hüseyin Şanlı, Gürcistan Teknik Üniversitesi Rektörü Arçil Frangişvili, Gürcistan Tarım Bakanı Danışmanı Jemal Putkaradze, diplomatlar, üniversite yetkileri ve davetliler katıldı.

TİKA ile Gürcistan Tarım Bakanlığı ve Gürcistan Teknik Üniversitesi arasında tarım alandaki işbirliği projesi çerçevesinde düzenlenen programda, TİKA yetkilileri tarafından hazırlanan 60 DVD'den oluşan 300'den fazla zirai filmin yer aldığı Gürcüce çevrilmiş zirai filmler, Gürcistan Teknik Üniversitesi Rektörü Frangişvili'ye telim edildi.

Programda konuşan Öztürk, Gürcistan tarafıyla olan tarımsal kalkınma işbirliği projesi kapsamında Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığının hazırladığı, Türkiye'de çiftçilerin başarılı şekilde kullandığı, Gürcü diline çevrilmiş zirai eğitim filmlerini, Tiflis'teki Gürcistan Teknik Üniversitesine teslim ettiklerini söyledi.

Gürcistan Teknik Üniversitesi Rektörü Frangişvili ise Türkiye'den aldıkları zirai fimlerin Gürcistan'da çiftçilik eğitimi için son derece önemli olduğunu vurguladı.