Adıyaman'ın Kahta ilçesinde Halk Eğitim Merkezi kurslarına katılan kadınlar, ürettikleri ürünleri internet aracılığıyla pazarlıyor.

Kahta Halk Eğitim Merkezinde dekoratif, ahşap süsleme, mis sabun yapımı, dantel ve tekstil hazırlama kurslarına katılan 100 kadın, ürettiklerini pazarlayarak geçimlerine katkı sağlıyor.

Kurslar sayesinde sattıkları ürünlerden elde ettikleri gelirle mutlu olan kadınlar, kendi iş yerlerini açmanın da hayalini kuruyor. Kursiyerler, İŞKUR aracılığıyla aylık gelir de elde ederek çevresindeki ev kadınlarına örnek oluyor.

Kurs öğretmenlerinden Şadiye Uluçay, AA muhabirine yaptığı açıklamada, kadınların kurslarda hem eğitim aldıklarını, hem de ürettikleri ürünler sonucunda elde ettikleri gelirle ailelerine katkı sunduklarını ifade etti.

Kurs öğretmenlerinden Arife Ontal ise kursiyerler arasında çok başarılı ve yaratıcı fikirleri olan kadınların bulunduğunu belirtti.

Kursiyerlerden Halime Arı da internet ortamında kendi açtıkları sayfada ürünlerini pazarlayarak Türkiye'nin farklı illerinden sipariş aldıklarını ve kursu ikinci evleri olarak gördüklerini ifade etti.

Kursiyerler, bu ortamı kendilerine sağlayan devlete teşekkür etmek üzere Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın eşi Emine Erdoğan'a yaptıkları dikiş nakış, seccade, el örgü ürünlerinin içinde bulunduğu bir hediye paketini hazırlayarak göndereceklerini kaydetti.