Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) 15 Temmuz'daki darbe girişiminin tanıklarından Ahmet Akpolat, Mehmet Köse, Yusuf Özgün, Metin Doğan, Nedim Şener ve Safiye Bayat Anadolu Ajansı'na konuştu.

Ahmet Akpolat

Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) 15 Temmuz'daki darbe girişimi sırasında, CNN Türk yayınını durdurmak için baskın yapan darbeci askerlere kamerasını teslim etmeyen CNN Türk Haber Kameramanı Ahmet Akpolat, "Bana öncesinde böyle bir senaryo çizseydiniz, hani 'Böyle bir olay olacak, ne yaparsın?' deseydiniz ben 'Kamerayı veririm' derdim hiç uzatmadan. Tabii yaşayınca bambaşka oluyor. Refleksler devreye giriyor, mesleki etik, ahlak, yetiştiriliş, kameramanlığa bakış açım gibi şeyler girince farklı oluyormuş." dedi.

Metin Doğan

15 Temmuz'daki darbe girişimine tepki göstererek, Atatürk Havalimanı'nda bir tankın önüne yatan Metin Doğan, "15 Temmuz benim için çok sevdiğiniz bir şey uğruna gözünüzü kırpmadan canınızı vermeyi ifade ediyor." ifadelerini kullandı.

Yusuf Özgün

Yusuf Özgün de, Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) 15 Temmuz'daki darbe girişimine direnmek için Maltepe'de sokağa çıktı. Özgün sokağa çıkan halka hitaben yaptığı konuşmada, "Her gün evden çıkarken gömleğini, milletinin istiklali ve istikbali için ezanımız için bayrağımız için vatanımız için geleceğimiz için kefen olarak giyen Recep Tayyip Erdoğan ile beraber kefen giymeye ant içiyoruz." sözleriyle, hafızalara kazınan isimlerden biri oldu.

Nedim Şener

Darbe girişimi sırasında CNN Türk yayınını durdurmak için baskın yapan askerlerle arbede yaşayan Nedim Şener, "CNN binasının işgalini durdurabilecek tek gücün ben halk olduğunu düşündüm." diye konuştu.

Mehmet Köse

Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) 15 Temmuz'daki darbe girişiminde ele geçirilen tankı kullanan kamyon şoförü Mehmet Köse de AA'ya yaşadıklarını anlattı.

Safiye Bayat

Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) 15 Temmuz'daki darbe girişiminde ismi daha sonra 15 Temmuz Şehitler Köprüsü olarak değiştirilen Boğaziçi Köprüsü direnişini başlatan kahraman Safiye Bayat da AA'ya o geceyi anlattı.