Metropol kent İstanbul’da, Şirinevler semtindeki komşuların kopmayan bağı ‘’Bu zamanda böyle komşuluk kaldı mı?’’ dedirtiyor.

18 milyona yaklaşan nüfusu ile birçok ülkeyi geride bırakan İstanbul’da, 45 yıldır devam eden komşuluk bağları, duyanları şaşkına çeviriyor. Nüfus yoğunluğunun ve tempolu iş hayatının hüküm sürdüğü İstanbul’da çoğu zaman yakın akrabalar birbirlerinin taziye ve cenazelerine dahi yetişemiyor. 

Komşuluk bağlarının azaldığı, uzun yıllar aynı apartmanda oturan komşuların bile birbirlerini tanımadığı kentte, 45 yıldır devam eden bir komşuluk bağı sürüyor.
Peygamber efendimiz Hz. Muhammed (S.A.V)’ın ‘’Komşusu açken kendisi tok yatan bizden değildir’’ hadisi şerifinde önem verdiği komşuluk bağlarını, İstanbul’da her hafta buluşan bir grup komşu devam ettiriyor.

94. kez buluştular.

İnanç Eğitim, Kültür, Sosyal, Dayanış ve Yardımlaş Derneği Başkanı Nejdet Külünk’ün önderliğinde bir araya gelen ve geçmişte Şirinevler semtinde oturan komşular, bu hafta 94. Hafta buluşmasını gerçekleştirdi.

Yasaklarda var…

Yağcılığın, yalakalığın yasak olduğu dost ve muhabbet ortamında, toplantıya erken gelen ön safta oturuyor. Her hafta bir hatim indirilen buluşmada, okunan Esmaül Hüsna’da şehitlere ithaf ediliyor. Buluşmalarda, Kuru Fasülye, Bulgur Pilavı, Turşu ve tatlı gibi yiyeceklerde komşulara ikram ediliyor. 

Komşuların buluşmasında, her hafta da güncel bir konu işleniyor. Ülkenin güncel konularının ele alındığı buluşmalarda, fikir alışverişlerinde bulunuluyor. 

Bu hafta FETÖ işlendi.

Fetullahçı Terör Örgütünün Türkiye’ye verdiği zararın konuşulduğu 94. Buluşmada, yine FETÖ’nün şehit ettiği vatandaş, asker ve polisler dualarla yad edildi. Buluşmaların önceki haftalarında ise Çanakkale ve faizsiz ekonomi gibi konuların değerlendirildiği belirtildi.