Yeni köşe yazısında Şanlıurfa’daki gündemi değerlendiren Recep Akyol, Şanlıurfalı siyasilerin kentin sorunlarıyla ilgili hükümet katında çözüm bulmadıklarını, bu nedenle de vatandaşların sorunların çözümüne valilik ve belediye katında çözüm aradığını, vatandaşa karşı yeterli hizmeti vermekte sorun yaşandığını söyledi.

Bir eli yağda bir eli balda olan ve lale devri yaşayan belediye dönemlerinin artık geri de kaldığını da belirten Akyol, başkan Beyazgül döneminde iktisatlı davranan ve hizmet anlayışının hakim kılındığını, har vurup Harman savunan savurganlık dönemlerine son verildiğinin altını çizdi.

Şimdiye kadar hiç bir belediye başkanının Beyazgül dönemindeki gibi büyük bir borç yükünü devr almadığını da ifade eden Akyol ‘’Beyazgül’ü 1 yılı dolmadan eleştirmek insafsızlıktır. ‘’Parayı veren düdüğü çalar’’ mantığını bırakın artık. Geçmişte kimlerin ne çaldıklarını çok iyi biliyoruz. Zeynel başkana karşı karalama kampanyası yapanlar, siyasi ahlaktan yoksun pervasızca saldırıda bulunanlar bırakmış oldukları borç yükü ve yarım kalan projelerin hesabını vermeleri daha iyi olur’’ dedi.
Yazının tamamı…

Evet sayın kadim şehir Şanlıurfalı hemşerilerim. Geldiğimiz noktada 1. Hizmet yılını geride bıraktığımız Büyükşehir Belediye Başkanımız Zeynel Abidin Beyazgül beyin 1. Yıl icraatlarını ve çalışma performansını değerlendirip, daha iyi yaşanabilir bir şehir özlemi ve beklentilerimizi ifade edeceğiz.

Genel itibari ile geçmişten günümüze birçok Belediye Başkanlarının olumlu ve takdire şayan hizmetleri olmuştur. Kimseyi de suçlamıyoruz ancak Büyükşehir ilk döneminde yaşanan ”Lale Devri” dönemin bittiği Sayıştay raporlarında yazılı olduğunu kimse inkar edemez.

C. Güvenç ve N.Çiftçi ikilisinin en önemli kalıcı eserleri Karaköprü mesire alanı ve GAP Vadisi projeleri halkımız tarafından nasıl takdir ediliyorsa bizler de takdir edeceğiz…

Bu anlamda iyi veya iyi olmayan projeler kapsamında tarihe not düşülmüştür. Olumlu düşünce ve çözüm önerileri ile anılmak bizleri mutlu eder. Çeşitli ayak oyunlarının kazananı olmaz.  Sade ve sadece Şanlıurfa’ya zarar verir

Büyükşehir Belediyesi ve diğer Belediye Başkan ve yönetimlerin sorumlu oldukları görev sürelerin de bir yılı geride bıraktılar.

Yerel yönetim Başkanları seçim önceleri yapacakları hizmetleri deklere etmiş olsalar da yapılacak her projenin birde bütçe ayağı vardır. Bütçe olmadan yapılan her proje kağıt üzerinde kalır. Bunun dışında Türkiyedeki yaşanan ekonomik kriz ve son olarak tüm dünyayı etkisi altına alan Coronavirüs gibi olağan üstü durum ve şartları göz önüne almak gerekir.

Üzerinde yaşadığımız Şanlıurfa Kent Merkezi Yerel Belediyecilik hizmetleri yaşam biçimini önemli derecede etkiliyor. Dolayısı ile her kesimin birçok sorunu çözüm beklemekte.

Zeynel Başkan mevcut kadro ile çalışma dezavantajını avantajlı duruma getirdi. 1. Çalışma yılını geri de bırakırken yapılan yanlışlar Zeynel beyin şahsından kaynaklanmıyor.

Rahatlıkla diyebilirim ki ilk defa bir Vali ile Belediye Başkanları uyum içinde çalıştıklarına şahit olduk. Şanlıurfa genelinde ikamet eden 700 bin Suriyeli mültecilerin sorunları Büyükşehir ve İlçe Belediyelerine büyük ekonomik yük getirmekte.

Özellikle Kent Konseyı Oda birlikleri  ve diğer STK’lar Büyükşehir Belediyesine Ek Bütçe verilmesi konusun da Cumhurbaşkanlığı makamına girişimde bulunmayarak Şehrin sorunlarına karşı ne kadar pasif kaldıkları konusunda büyük eleştri almaktalar.

Şanlıurfalı siyasiler yaşanan mevcut sorunlara Hükümet katında çözüm olmamaları nedeni ile vatandaşlar  çözümü Belediye ve Valilik makamında arıyor. Bu nedenle Belediyeler vatandaşa karşı yeterli hizmeti vermede sorunlar yaşıyor.

Kent merkezi ve ilçe belediyelerde altyapı çalışmaları hızla devam ederken,yeni bitirilen Karakoyun köprulu kavşagı Trafikte 5 mahalleye önemli derecede fayda sağlamıştır.

Özellikle benim üzerinde durduğum Karakoyun Projesi bittiğinde şehrin akciğeri olarak insanlara rahat bir nefes aldıracak, trafik sorunu çözülürken , şehir merkezinde sosyal donatılar ile Şanlıurfa Ortadoğunun önemli bir merkezi olacaktır.

Tarihi Kültürel yapı ve Turizm alanında ortaya çıkarılan eserler ilimizi Dümya gündemine taşımış olması Şehirdeki Esnaf kesimlerine önemli derecede ekonomik gelir sağlamıştır.

Şanlıurfa Dünya genelinde önemli bir Turizm mekezi durumundadır. Özellikle Eyyubiye Belediyesi için yapımı süren SABIR evleri Şanlıurfa yı Dünya İnanç Merkezi haline getirmiştir.

“Bir eli yağda bir eli balda” olan ve “Lale devri” yaşayan Belediye dönemleri artık geride kaldı. Zeynel Başkan döneminde İktisatlı davranan hizmet anlayışı hakim kılınmış olup, har vurup harman savuran savurganlık dönemleri ne son verilmiştir.

Daha önceki dönemde yapılan Araç kirlama ve satın alma işlemleri  Zeynel Abidin Beyazgül döneminde son verilmesi neticesinde Belediye bütçesinin heba edilmediğini görmekteyiz.

Mevcut Büyükşehir Belediye Başkanımız Zeynel Abidin Beyazgül, genel olarak toplum tarafından güven duyulan emin bir şahsiyet olduğu nedeni ile seçilmiş ve toplum tarafından kabul görmüştür.

Olağanüstü durum ve şartlar nedeni ile Türkiye genelinde yaşanan ekonomik kriz ,Dünya genelinde yaşanan Corona virüs mücadelesi Büyükşehir Belediye borçları  yarım kalan projelerin önüne geçmiştir.

Belirtmiş olduğumuz olağan üstü durum ve şartlar hayati derecede acil durum söz konusudur. Hiçbir Belediye Başkanı döneminde böylesine olağan üstü bir dönem  olmamıştır  ve böylesine büyük bir borç yükünü kimse devr almamıştır.

Zeynel Abidin Beyazgül başkanın başarısını ve çalışma performansı ekonomik kriz ve corona virüs ile yapılan mücadeledesini ayrıca değerlendirmek gerekir.

Coronavirüs ile yapılan mücadele de zabıta hizmetleri, gıda konrolü denetimleri dezenfekte ilaçlama ve yoksul ailelere bir yandan verilen yemek diğer yandan verilen Gıda paketleri dagıtımı sosyal Belediyecilik hizmetleri zirve yapmıştır.

Mübarek Ramazan ayında Hz. İbrahim Kültürü dayanışmasının bir çok örneğini Şanlıurfa Belediye hizmetlerinde görmek mümkün. Bu anlamda çorba da tuzu olan herkesten Allah razı olsun.

Sayın Beyazgül’ü daha 1. Hizmet yılı dolmadan eleştirmek insafsızlıktır. Büyükşehir Belediye Başkanı Zeynel beye karşı yapılan kulis faaliyetleri yürütenler ilk önce kendi geçmişlerine baksınlar.

Herkes nasıl çalıştı ise bırakın Zeynel Abidin bey de öyle çalışsın. “Parayı veren düdüğü çalar” mantığını bırakın artık.  Geçmişte kimlerin ne çaldıklarını çok iyi biliyoruz.  Kiralık tutulan eski bisikletlere binerken çocukça yok efendim daha 5 dakikam var mantığını bırakın.

Zeynel Abidin Beyazgül Başkana karşı karalama kampanyası yapanlar siyasi ahlaktan yoksun pervasızca saldırıda bulunanlar bırakmış oldukları borç yükü ve yarım kalan projelerin hesabını vermeleri daha iyi olur..