“Evet” oylarında Türkiye ikincisi olarak adını Türkiye’ye duyuran Akçakale halkı, Belediye Başkanı Abdülhakim Ayhan öncülüğündeki karşılama töreninde adeta gövde gösterisi yaptı.

Şanlıurfa’nın Akçakale İlçesi’nde Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan’ı karşılama heyecanı yaşandı. Akçakale Belediye Başkanı Abdulhakim Ayhan’ın öncülüğündeki ilçe teşkilatı ve halkı Şanlıurfa'da partisinin 6. olağan il kongresine katılan Erdoğan’ı ayrı bir coşku ile karşıladı.

Akçakale Belediye Başkanı Abdulhakim Ayhan, AK Parti ilçe Başkanı İbrahim Yıldık, İlçe Gençlik Kolları Başkanı Mustafa Ağ’ın katıldığı organizasyon ile Şanlıurfa’ya hareket eden yaklaşık 8 bin kişilik gurup Cumhurbaşkanı Erdoğan ile görkemli bir şekilde buluştu.

Türk bayraklarıyla süslenen yüzlerce araçlık konvoy Şanlıurfa’ya hareket etmeden önce düzenlenen törende konuşan Akçakale Belediye Başkanı Abdulhakim Ayhan, yağışlı havaya rağmen halkın Cumhurbaşkanı Erdoğan’a olan teveccühünün görülmeye değer olduğunu vurguladı. Erdoğan’ın karşılamak için toplanan binlerce vatandaşa teşekkür eden Ayhan, “Dünya lideri Cumhurbaşkanımız Erdoğan’ı coşkulu bir şekilde karşılamak için araçlarıyla ve imkanlarıyla buraya gelenler Cumhurbaşkanımızı coşkuyla karşılayacaklar. Bu ilgilerinden dolayı ilçe halkıma teşekkür ediyorum.”dedi.

AK Parti Akçakale İlçe  Başkanı İbrahim Yıldık ise sınırın sıfır noktasından binlerce  seveniyle Erdoğan’ı karşılayacaklarını dile getirdi.  Yıldık, Akçakale’de yaşanan Erdoğan coşkusu için ilçe halkına şükranlarını sundu.
Açılan dev Türk bayrağı önünde, “Şehidimin son örtüsü/ Işık, ışık; dalga, dalga bayrağım/ Nereye dikilmek istersen, seni oraya dikeyim” şeklindeki dörtlüğü okuyan  Akçakale Hürriyet Mahalle Muhtarı Hadi Asrak ise şöyle devam etti: “Afrin’de o PKK’nın tepesine dikeyim. Sayın Cumhurbaşkanım, şu anda sınırın  sıfır noktada tüm Akçakaleliler olarak Afrin’e girmeye hazırız. Biz PKK bayrağı görmek istemiyoruz. Biz hiçbir zaman esareti kabul etmedik. Biz kardeş bir millet olarak hepimiz Afrin’e girmeye hazırız.”

Konuşmalardan sonra yüzlerce araçlık konvoy Şanlıurfa’ya doğru yola çıktı.