Eyyübiye Belediye Başkanı Mehmet Ekinci’nin eşi Ayşe Ekinci, Ak Parti Eyyübiye İlçe Kadın Kolları tarafından düzenlenen toplantıda teşkilat üyeleriyle bir araya geldi. Hayati Harrani Kadın Destek Merkezinde düzenlenen toplantıya teşkilat üyeleri ve vatandaşlar yoğun ilgi gösterdi. ‘Evet’ sloganlarının eksik olmadığı toplantıda katılımcıların konuşmaları sık sık alkışlarla kesildi. Teşkilat üyeleri ve vatandaşlara seslenen Ayşe Ekinci, neden ‘Evet’ demeleri gerektiğini anlattı. Toplantıya; AK Parti İl Başkanı Zeynel Abidin Beyazgül’ün eşi  Betül Beyazgül,  Eyyübiye Belediye Başkanı Mehmet Ekinci’nin eşi Ayşe Ekinci, Büyükşehir Belediye Başkanı Nihat Çiftçi’nin eşi Sema Çiftçi, Ak Parti Kadın Kolları Başkanı Aysel Göncü, Milletvekili Mehmet Ali Cevheri’nin eşi Filiz Cevheri, Ak Parti Eyyübiye Kadın Kolları Başkanı Tuba Pişkin İnan ve Yönetim Kurulu Üyeleri, Haliliye  Kadın Kolları Başkanı Gülistan Satış, Karaköprü Kadın Kolları Teşkilat Üyeleri ile Eyyübiye’li kadınlar katıldı.

toplantıda teşkilat üyeleri ve Eyyübiye’li kadınlara seslenen Ayşe Ekinci, katılım gösteren herkese teşekkür etti. Ayşe Ekinci,” 16 Nisan'da İnşallah Devletimizi, Milletimizi, Bayrağımızı yücelteceğimiz insana anahtarı teslim edeceğiz. Çünkü bizlere sahip çıkan oydu kadınımıza, engellimize, işçimize aşçımıza, doktorumuza sahip çıkan oydu. Biz de onu başkan yapmak için inşallah mücadelemizde başarılı olacağız. Küçük büyük ayrımı yapmadan herkesi selamlıyorum, Allah devletimizi elimizden almasın devleti olmayan insanların nasıl bir yokluk içinde olduğunu biz kendi gözlerimiz ile gördük. Tekrardan saygı ile sevgi ile muhabbet ile sizleri selamlıyorum. “dedi.

Ak Parti Eyyübiye İlçe Kadın Kolları Başkanı Tuba Pişkin İnan da,””Başka Ülkelere baktığımızda doğal süreç olan referandum süreci sürekli gündeme gelen bir şeydir. Halkın kendi menfaatlerine göre tercihini yapmış olduğu bir uygulamadır. Batılı Ülkelere baktığımızda örneğin İsviçre halk kendilerine uygun olan ve gündeme getirdikleri referandumda ezan ile ilgili ve başka konularla ilgili ayda bir olmak üzere sürekli yapılmaktadır. Bizim ülke olarak dış güçlere karşı daha da güçlü olmamız için 16 Nisan’da güçlü bir Evet’in çıkması gerekiyor.” dedi.

Büyükşehir Belediye Başkanı Nihat Çiftçi’nin eşi Sema Çiftçi ise, “Eskiden hastalarımızı doğru düzgün hastanelere  götüremiyorduk, ameliyat yapmak istiyordu doktor ne istiyordu hastalardan bıçak parası istiyordu doktor. Şimdi istediğimiz hastaneye götürüyoruz, istediğimiz başka şehirlere götürüyoruz, devlet her zaman arkamızda. Engelli çocuklarımız vardı engelli çocuklarımızı saklıyorduk. Belki zincirlere vuruyorduk. Hatta geçenler de Ayşe Ekinci hanım efendi öyle bir çocuğu özgürlüğüne kavuşturdu. Bunun için ve daha fazlası için hepimiz elimizden geleni fazlasıyla yapmalıyız.” İfadelerini kullandı.

Ak Parti Kadın Kolları Başkanı Aysel Göncü de,”Sevgili hanımlar kadın isterse dikeni gül, ateşi kül eder. Siz isterseniz çevrenizdekileri hepsine evet dedirtebilirsiniz ama neden dedirteceğiz. işte bugün burada oturabiliyorsak, başı kapalı başı açık ayrımı yapılmıyorsa, her yere rahatça girebiliyor isek, bugün burada ben konuşabiliyor isem ben bunu Recep Tayip Erdoğan'a borçluyum.” Şeklinde konuştu.

Ak Parti Şanlıurfa Milletvekili Mehmet Ali Cevheri’nin eşi Filiz Cevheri de 16 Nisan’da yapılacak seçimlerin önemli olduğunu ve ‘Evet’ denilmesi gerektiğini belirtti.