Bakan Fakıbaba, burada yaptığı konuşma da Şanlıurfa’da anaokullarındaki okullaşma oranından bahsetti.

"Hepiniz bir lidersiniz"

Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanı Ahmet Eşref Fakıbaba da eğitim alanında büyük yatırımların yapıldığını anımsatarak, çalışmalardan dolayı Milli Eğitim Bakanı Yılmaz'a teşekkür etti.

Yatırımların sadece binalarla olmayacağını vurgulayan Fakıbaba, "Burada fiziki binalar yetmez. Bizleri yetiştiren sizlersiniz. Çok değerli öğretmenler ve idareciler olmadığı sürece emin olun bu binalar ne kadar güzel olursa olsun sizlerin katkıları benim, Sayın Bakanımız ve hükümetimiz için çok önemli." dedi.

Fakıbaba, il müdürlerinin, öğretmenlerin takip ettiği birer lider olduğunu ifade ederek, şöyle konuştu:

"Hepiniz bir lidersiniz ve binlerce öğretmeniniz var. Öğretmen arkadaşlar hep sizi takip ediyorlar, nasıl konuşuyorsunuz, giyiniyorsunuz, içiyorsunuz, siyaset yapıyor musunuz. Biraz önce Sayın Bakanımız ne kadar güzel söyledi. Siyaseti bizler yapabiliriz ama bir öğretmen, tarım il müdürü, bir sağlıkçı siyaset yapmaz. Sadece ve sadece hiç ayrım yapmadan bütün vatandaşına eşit bir şekilde hizmet verir. Ben gözümü kapatıyorum bir 15 yıl öncesine gidiyorum. Benim çalışma arkadaşlarım da var Urfa'da. 15 yıl önce Mersin, Urfa, Amasya, Sivas nasıldı, Allah rızası için soruyorum. Gözümü açtığım zaman 15 yıl sonrasını görüyorum. Ne kadar büyük fark var değil mi? Sağlıkta, eğitimde, ulaşımda, tarımda ne kadar güzel şeyler."

Eğitimcilerin yaptığı işin önemine işaret eden Fakıbaba, "Şanlıurfa gibi bir yerde Sayın Valimize gidiyorum. Diyor ki 'anaokulunda okullaşma oranımız kaçtır biliyor musunuz Sayın Bakanım?' Ben de tahmin ediyorum, eskilerden kalmışız, herhalde yüzde 30, 40 falan. 'Yüzde 95'i yakaladık' diyor, yüzde 95. Şanlıurfa'da yüzde 95. Ben Bakanıma çok teşekkür ediyorum, Allah razı olsun. Urfa İl Milli Eğitim Müdürü'nü de burada kutluyorum. Emin olun hepiniz bir lidersiniz. Yaptığınız iş o kadar önemli ki sizin yerinizde olmak isterdim. Bakın çok samimi olarak söylüyorum. Çünkü eğitim, eğitim, eğitim, para değil. Parayı bulursunuz ama eğitimi olan insan parayı yakalar ama parası olan adamın eğitimi yakalama imkanı olmayabilir." ifadesini kullandı.