Büyükşehir Belediyesi tarafından Şanlıurfa'ya kazandırılan Şanlıurfa Fuar Merkezi, bu kez Start Fuarcılığın öncülüğünde Tarım Fuarı ile sektör temsilcilerini tüketicilerle buluşturdu.

Türkiye'nin dört bir tarafından firmaların akın ettiği Fuar Merkezi, Güneydoğu ekonomisinin yüzü olmaya devam ediyor.

26-29 Nisan tarihleri arasında kapılarını açan Tarım Fuarının açılışını Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanı Ahmet Eşref Fakıbaba, Şanlıurfa Valisi Abdullah Erin, Büyükşehir Belediye Başkan Vekili İsa Kızıldemir, Haliliye Belediye Başkanı Fevzi Demirkol Emniyet Müdürü Veysel Tipioğlu ve sivil toplum kuruluşu temsilcileri gerçekleştirdi.

Burada bir konuşma yapan Bakan Fakıbaba, dünyanın ekonomik gelişiminin en önemli unsurunun tarım olduğunu belirtti.

 FAKIBABA, "ÇİFTÇİLERİMİZİ BİLGİ, ARAZİLERİMİZİ SU İLE BULUŞTURUYORUZ"

"Fuar Merkezinde emeği geçen başta Büyükşehir Belediyemizi ve mühendisinden işçisine kadar herkesi tebrik ediyorum" diyerek sözlerine başlayan Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanı Ahmet Eşref Fakıbaba, " Her zaman söylediğimiz gibi çiftçimizi bilgi ile arazilerimizi de su ile buluşturuyoruz. Özellikle üniversite ortamlarında mühendis arkadaşlarımızla bir araya geldiğimizde dünyanın ekonomik gelişiminin tarım ile devam ettiğini belirtiyoruz. Gıdasız bir ülke gelişmiş ve özgür bir ülke olarak sayılamaz. Üretilen ürünlerin kalitesinde en büyük pay sahibi olan mühendislerimizdir. İnşallah bunlar ilerleyen günlerde gerçekleştirilecektir. Ve bunun olmaması hiç bir sebep yok. Bizim insanlarımız çok çalışkan ve yapamayacakları hiç bir şey yoktur" şeklinde konuştu.

Açılışın sonunda Start Fuarcılık Yönetim Kurulu Başkanı Musa Öztürk, Bakan Fakıbaba’ya katkılarından dolayı teşekkür plaketi takdim etti.