Balıklıgöl Devlet Hastanesi Başhekimi Dr. Eyüp Şelli, hastanede yaptığı çalışmaları MEDYAURFA.COM Genel Yayın Yönetmeni Gazeteci Nedim Atilla’ya anlattı.

Başhekimliğe asalete atanmasının ardından, 6 ay gibi kısa bir sürede hastanenin çehresini değiştirmeyi başaran Başhekim Şelli, Şanlıurfalılara en kaliteli sağlık hizmetini verebilmek için çalışma arkadaşlarıyla birlikte yoğun gayret sarf ettiklerini söyledi.

‘’Polikliniklerdeki yoğunluk azaldı’’

Göreve başlar başlamaz, hastanedeki yoğunluğu azaltmak adına önemli adımlar attıklarını belirten Başhekim Şelli ‘’Polikliniklerde bulunan Mikrobiyoloji laboratuvarımızı, daha önce lojman olarak kullanılan binaya taşıdık. Bu sayede, hem polikliniklerdeki yoğunluk önlendi hem de laboratuvarlar tek binada toplanmış oldu’’ dedi.

‘’Acil serviste önemli bir düzenleme yapıldı’’

Acil servisle ilgili de önemli bir düzenlemeye gittiklerini ifade eden Şelli ‘’Acil serviste, ağır vakalarla ayakta gelen hastalara aynı yerde hizmet veriliyordu. Bu bölümde kırmızı alan yaptık. Ambulans girişini ayırarak, acil vakalar ve ayakta hastalara ayrı acil bölümlerinde hizmet vermeye başladık. Yoğunluk önemli ölçüde azaldı’’ dedi.

‘’80 araçlık otopark kazandırıldı’’.

Yine hastanenin en büyük sorunlarından olan otopark sorununa da neşter attıklarının altını çizen Şelli, hastanenin ön kısmında bulunan alanda yer açarak, 80 araçlık otopark kazandıklarını da anlattı.

‘’Haliliyeliler, artık Eyyübiye'ye gitmiyor''

Balıklıgöl Devlet Hastanesinde çocuk acil olmadığı için vatandaşların Eyyübiye’ye gittiklerini ve mağdur olduklarına da işaret eden Şelli ‘’Vatandaşlarımız, çocuk acil servisi için Eyyübiye’deki hastanemize gidiyorlardı. Ortada bir mağduriyet vardı. Hastanemiz bünyesinde çocuk acil servisini açtık. Çocuk hastalarımıza artık hastanemizde acil servis hizmeti veriliyor’’ dedi.

‘’Hastane dökülüyordu’’

Göreve geldiklerinde hastanenin dış cephesinin ve yalıtımlarının döküldüğüne de dikkat çeken Şelli ‘’Dış cephemizin tümünün tadilat, bakım ve onarımları yapılıyor. Hastanemiz her geçen gün daha modern bir hale geliyor. Tıbbi atık depomuz eskimiş ve yetersiz geliyordu. Yeni yapılan caminin önünde de kötü görüntü oluşturuyordu. Yenisini yaptık. Hastanemize kazandırdık. Çalışmalarımızda bizden desteklerini esirgemeyen Şanlıurfa Valimiz Abdullah Erin ve Sağlık İl Müdürümüz Emre Erkuş’a çok teşekkür ediyoruz’’ dedi.