TGC Başkanı Yusuf Turgut ve yönetim kurulu üyelerince karşılanan gazeteciler, TGC'yi ziyaret ederek, Trabzon'daki basın mensuplarıyla bir araya geldi.

Turgut, Güneydoğu Anadolu Bölgesi'nden gelen gazeteciler, cemiyet başkanları ile ortak düzenledikleri basın toplantısında, Türkiye'nin içinde bulunduğu durumun gazetecilere ağır sorumluluklar yüklediğini söyledi.

Bir şeyin bilinmesi gerektiğini belirten Yusuf Turgut, "İnançlar da etnik köken de ayrıştırıcı bir işleve sahip olamaz. Anadolu toprakları bin yıldır her etnik kökene, inanca, mezhep ve meşrebe kucak açmış, onları beslemiş, nesilden nesile aktarmıştır. Milli mücadelede birlikte hareket ettik, kader birliği yaptık. Türkiye'de artık değişen dünya konjonktürü, düşünce ve hedefler, geçmişte sergilenen yanlışlardan ders alındığını gözler önüne sermiştir." dedi.

Turgut, son dönemde ne kadar acı yaşanmış olsa da sonuç olarak bir fotoğrafın ortaya çıktığını vurgulayarak, "Bölgesinde güçlü olmak isteyen, iddialı, tüm etnik ve mezhep çeşitliliği sosyal, kültürel noktada büyük bir zenginlik ve kardeşliğin esası sayan ülkemize, dış güçler kendilerine hizmet edecek şekilde rol biçmeye çalışıyordu. Şükretmek gerekir ki Türkiyemiz bu oyunun ve algı hareketinin kökünü kazımıştır." ifadesini kullandı.

- "Bu bütünlük sonsuza uzanan dostluğun anahtarı olacaktır"

Kardeşliğin önemine değinen TGC Başkanı Turgut, şöyle konuştu:

"Vatanımızın bölünmez bütünlüğü ve Türkiye Cumhuriyeti'nin bekası için her zaman dayanışma içinde ve kardeşçe hayatımızı sürdüreceğiz. İnsanlarımızın boş hayal, heves ve hırslarla kandırılmasına müsaade etmeyeceğiz. Bu toplantılar bize şunu hatırlatıyor; Safları sıkıştırmalı, daha sık bir araya gelmeliyiz. Bu bütünlük şüphesiz istikbale ve sonsuza uzanan dostluğun anahtarı olacaktır. İçişleri Bakanımız Süleyman Soylu, şer odaklarının oyununu bozmak ve Kürt kardeşlerimizle daha yakın olmak için her STK'nin çalışmasına ciddi destek ve ön ayak oluyor."

Yusuf Turgut, her çalışmanın bir gönül hareketi olduğunu anlatarak, İçişleri Bakanı Soylu'ya böyle bir yol açtığı ve sürekliliğini sağladığı için teşekkür etti.

Toplantıda Güneydoğu Anadolu Gazeteciler Cemiyeti Federasyonu Başkanı Mehmet Çelik, Batman Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Ercan Atay, Siirt Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Atilla Durak, Adıyaman Gazeteciler Cemiyeti Başkanvekili Mustafa Yücekaya, Şanlıurfa Çalışan Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Tahir Gülebak, Kızıltepe Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Mehmet Halit Solhan ile gazeteciler ve proje koordinatörü Ahmet Külekçi de yer aldı.