Belediye Başkanı Abdullah Aksak, ilçedeki işsizlik sorununu ortadan kaldırmak ve istihdamı arttırmak amacıyla yoğun mesai harcıyor. İşsiz gençlere iş imkanının sağlanabilmesi amacıyla büyük şehirlerde ticaret faaliyetleri yürüten Ceylanpınarlı iş adamları ile görüşen Başkan Aksak, iş adamlarını ilçede davet ediyor.

Yatırım yapmak amacıya ilçede gelen Ceylanpınarlı iş adamı Abdulgafur Işık, tesis kurulacak alanda incelemelerde bulundu. Belediye Başkanı Abdullah Aksak, istihdamı arttırabilmek için ilçede yatırım yapacak iş adamlarına her türlü desteği vereceklerini belirterek, ilgili kurumlarla da yoğun bir görüşme trafiği sürdürdüklerini söyledi.

İŞSİZLİKLE MÜCADELE EDİYORUZ

Ceylanpınar'ın en büyük sorununun işsizlik olduğunu vurgulayan Başkan Aksak, ilçedeki işsizliği bitirebilmek amacıyla gece gündüz çalıştıklarını ifade etti.

Yapmış olduğu görüşmelerin meyvesini vermeye başladığını aktaran Başkan Aksak, "Seçim sürecinde de tekstil atölyelerini gündemde tutuyorduk. Özellikle bayanlar ve gençler için. İnşallah meyvesini vermeye başladı. Abdulgafur Işık bey İstanbul'dan değerli dostumuz. İnşallah Ceylanpınar'a ekibiyle birlikte gelecek ve bir tekstil atölyesi kuracak. İlk etapta 150 kişi istihdam edilecek. Bu sayıyı 5 yılın sonuna doğru 2 binin üzerine çıkarmaya çalışacağız. Sadece Abdulgafur bey değil başka iş adamlarımız da Ceylanpınar'a gelecek. Biz bunları daha aktif hale getireceğiz. Bu vesile ile gençlerimize ve kadınlarımıza istihdam alanı açmış olacağız." diye konuştu.

CEYLANPINAR'A YATIRIM YAPACAĞIZ

İş adamı Abdulgafur Işık da, doğma büyüme Ceylanpınarlı olduğunu belirterek bir vefa borcu olarak da ilçede yatırım yapacaklarını belirtti. Tesisin kurulmasıyla birlikte hızlı bir şekilde çalışmalara başlayacaklarını anlatan İş adamı Işık, ilk etapta 150 kişiyi istihdam edeceklerini dile getirdi. Işık şunları söyledi: "Ben Ceylanpınarlıyım. Yatırımımızı da memleketimize yapmak istiyoruz. Farklı bölgelerden de yatırım yapmamızı istediler ancak biz kendi memleketimize yatırım yapıp bir anlamda doğup büyüdüğümüz bu güzel ilçeye vefa borcumuzu da ödemek istiyoruz. İstanbul'da faal durumdayız. Bugünde burada tesisin kurulacağı yerde inceleme yaptık. Yer tahsisi yapıldıktan sonra hemen faaliyete geçeceğiz. Çevremiz ve iş adamı dostlarımız bize soracaklar nerede iş yapıyorsunuz diye, biz de Ceylanpınar'dayız diyeceğiz. Bu durum onların da buraya gelmesine vesile olacak. Ceylanpınar'da tanınmış bir ilçemiz olacak." ifadelerini kullandı.